IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ пуска специална модификация на Niva за Германия

Моделът се казва Taiga и струва близо 11 000 евро

АвтоВАЗ пуска специална модификация на Niva за Германия

Руската компания АвтоВАЗ е подготвила нова модификация на модела Lada Niva, която ще носи името Taiga. Всъдеходът ще се предлага на германския пазар и ще бъде оборудван със задвижване 4х4, както и с някои допълнителни подобрения, съобщава германският сайт на Lada.
АвтоВАЗ пуска специална модификация за Германия
Новост при Taiga e наличието на ABS система, хидравлична кормилна рейка, електронно управление на дроселовата клапа, както и стоманени защитни детайли на праговете и на долната част от каросерията. Преработени са и чистачките на предното стъкло, които досега срещаха неодобрението на германските клиенти.

Цените на Niva Taiga стартират от 10 990 евро в зависимост от оборудването. В Lada обръщат сериозно внимание на немския пазар, където само преди няколко месеца предложиха специална версия на автомобила с удължена гаранция - 4x4 Original Spezial. Модификацията се предлага с 3-годишно безплатно обслужване, както и със сервизна помощ при възникнала повреда на пътя.

Снимка: Lada.de

 

Тагове: lada niva taiga
0 от 500
  • #13
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Fenix ( преди 10 години )
    Само братушките могат да предлагат кола с непроменен дизайн десетилетия наред. Тяхната мисъл е повече към машината, а не към тоя, който я кара - може да са здрави и евтини за поддръжка, но като комфорт, ергономичност и возия са тотална щета. Човешкия фактор при братушките винаги е бил на 2 място. Навсякъде колие се правят да са удобни на шофьора, но при братушките това са "излишни" подробности.
  • #12
    7 rate up comment 5 rate down comment
    ico ( преди 10 години )
    Моята 13 годишна японска кошница е в по-добро състояние от 2 годишна Нива. Защото Нива-та е със супер некачествена антикорозионна защита. Пластмасата на кабелите е *** и се налага цялостна подмяна на инсталацията след 1,5 години. А да не споменаваме за водната помпа.
  • #11
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Новата Нива ще се казва ТаЛига ;D
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тия на таи кола един "фейс-лифт" няма ли да и направят вече?От както излезе е все същата.
  • #9
    11 rate up comment 6 rate down comment
    ?!?! ( преди 10 години )
    "Новост при Taiga e наличието на ABS система, хидравлична кормилна рейка, ..."Бързо напредват хората:))
  • #8
    11 rate up comment 9 rate down comment
    NANI ( преди 10 години )
    Всеки ден се возя,или карам служебна нива модел 2010. На по-малко от 3000 километра и сменяха спирачни дискове и не можеше да вдигне повече от 70 ,заради някакво запушване,сега и свети чека. И още нещо- сложиш ли я на "кантар" някъде, рие като костенурка по гръб(това го правят повечето "джипове" де. Налага се да връщаш назад и да я засилваш-нещо,което е доста рисковано в някои ситуаций,защото се мята като бясна с тези пружини. Това от мен за "най-проходимата" ;)
  • #7
    19 rate up comment 11 rate down comment
    OUT_OF_SPACE ( преди 10 години )
    Зимата и аз бях на балкан. Ами какво да ви кажа, имаше 2 закъсали ДЕФЕНДЪРА, 1 закъсал УРАЛ и два БТР-а. Добре че беше НИВАТА да ги изкара.
  • #6
    42 rate up comment 7 rate down comment
    Ado ( преди 10 години )
    Преди 2 месеца ходих на хижа в стара планина, беше валяло, кално, а и пътя си беше доста кофти. и за голямо мое учудване, тази руска грозотия беше единственото превозно средство, което не закъса нито веднъж, имам Pajero, и със всичките му системи и електроники не можах да се опра на тази вехта руска техника. Колкото и да не ни харесва Нива-та, някак си не може да кажем на черното - бяло ... страшен офроудър (не дай боже обаче да излезеш на магистрала с нея :D)
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    mislq, 4e sa propusnali edno L v imeto (taLiga)...a ina4e, kolata mi e nabor...1977...za na selo s tegli4 i remarke i za lov bez reg. nomera e perfektna!
  • #4
    39 rate up comment 7 rate down comment
    fullthrottle ( преди 10 години )
    Вярно си е това.Таратайката постоянно вади закъсали джипове от полетата.Също така колкото по-сложен е един всъдеход,толкова и по-трудни са ремонтите в полеви условия,което е важен фактор.