IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ пуска специална модификация на Niva за Германия

Моделът се казва Taiga и струва близо 11 000 евро

АвтоВАЗ пуска специална модификация на Niva за Германия

Руската компания АвтоВАЗ е подготвила нова модификация на модела Lada Niva, която ще носи името Taiga. Всъдеходът ще се предлага на германския пазар и ще бъде оборудван със задвижване 4х4, както и с някои допълнителни подобрения, съобщава германският сайт на Lada.
АвтоВАЗ пуска специална модификация за Германия
Новост при Taiga e наличието на ABS система, хидравлична кормилна рейка, електронно управление на дроселовата клапа, както и стоманени защитни детайли на праговете и на долната част от каросерията. Преработени са и чистачките на предното стъкло, които досега срещаха неодобрението на германските клиенти.

Цените на Niva Taiga стартират от 10 990 евро в зависимост от оборудването. В Lada обръщат сериозно внимание на немския пазар, където само преди няколко месеца предложиха специална версия на автомобила с удължена гаранция - 4x4 Original Spezial. Модификацията се предлага с 3-годишно безплатно обслужване, както и със сервизна помощ при възникнала повреда на пътя.

Снимка: Lada.de

 

Тагове: lada niva taiga
0 от 500
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Slavo ( преди 10 години )
    коце, войната между Русия и Авганистан започва Декември месец 1979 година! Лада НИВА е представена на изложението в Брюксел, като ГОТОВА кола за ПРОДАЖБА през Януари месец 1978 година!!! Няма как да върнеш времето НАЗАД! Ако искаш- проверявай преди да пишеш!
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до koci ( преди 10 години )
    Идеално, бате коце! До тук добре, остава да кажеш от къде имаш инфото... Защото за по-възрастните хора е ясно, че са прочели тук-там по една-две статии в списанието "За рулем", Ама за по-младите не е ясно! Аз падам към по-старшата група с перфектен руски и искам да ме светнеш по въпроса... Лада НИВА в Афганистан през 1976 година! Само дай насока, аз ще и го сваля от боговете на торентите- Руснаците!!!
  • #21
    0 rate up comment 3 rate down comment
    koci ( преди 10 години )
    Какъв парад ви гони?Първата проява на тази машина е 1976 г. в Авганистан.Създадена е зануждите на спецназ но отзивите веднага са отрицателни.Но не заради лошите и ТТ данни,а заради факта ,че е с две врати и в първите два случая в които е попаднала под обстрел последствичта са били ужасяващи.Хората на задните едалки не можели да напуснат автомобила и не успявали да отвърнат на огъня.Отзивите на спецчастите са ужасяващи.По късно за тях създават и вариант с 4 врати.
  • #20
    2 rate up comment 2 rate down comment
    OUT_OF_SPACE ( преди 10 години )
    Викаш 37г се купува и от Ваз едва смогват с поръчките за европейските пазари, щатите и Азия.
  • #19
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Само нафта ( преди 10 години )
    Лада Нива ОК но само с двигател на Пежо 1,9 д или ТД Този руският 1,7 бензин много НЕ икономичен а и крайно малък въртящ момент..Дизелака е друго нещо.
  • #18
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Жалко ( преди 10 години )
    Е тва е супер дразнещо.На нашият пазар и в Русия тая барака я продават вече 40 години.Никой никога не е чувал за нещо от изброените екстри.Никой никога не ги е предлагал.Обаче като видяха ,че в Германия старите им евтини трикове не вървят (половин век една и съща ръждива коруба дет се разваля на всеки 5 хил.) почнаха да оправят качеството, и екстри може да сложат.Значи кво? Помежду си еди кви си.Пред чуждите лихи,покорни. Май не само ние сме не народ а ***..
  • #17
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тази кола е само за черен път! Да не говорим как мирише на бензин в "купето"!
  • #16
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Slavo ( преди 10 години )
    Първата НИВА е произведена 1976-та година! Сега сме 2013-та! Много ЛОШ пазарен продукт, тотален провал в автомобилостроенето, отчайващо ниско качество и.т.н..... Алоооо уважаеми господа, това на снимката горе се произвежда вече 37 ГОДИНИ и пак се КУПУВА!!! (освен, ако някой не го затваря в буркани веднага след производството) Така, че по-леко с негативизма, отрицанието и плюенето...
  • #15
    6 rate up comment 0 rate down comment
    az ( преди 10 години )
    Тъст ми вече 12 години кара една нива произведена 1988 година. кара я само уикенда като ходи на лов в балкана. докара я на собствен ход от Берлин. ремонти е преживяла всякакви и нито един не е струвал повече от 300 лева. иначе на шосе е голяма трагедия и харчи 11 на сто а повече от 100 не може да вдигне.
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тоя кош е идеален за немските фермери.