IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q6 ще е готово през 2017 г.

Всъдеходът ще използва базата на Q5 и ще се произвежда в завода в Мексико

Audi Q6 ще е готово през 2017 г.

Audi планира да направи нов всъдеход на базата на добре известния Q5 и да го пусне на пазара през 2017 г, съобщава Auto Motor und Sport. Моделът ще се казва Q6 и ще трябва да се бори с конкуренцията на BMW X6.
Audi Q6 ще е готово през 2017 г.
*Неофициално изображение

Всъдеходът ще се произвежда в завода на компанията в Мексико. Той ще използва платформата и линията двигатели на следващото поколение Q5, а не на Q7, както се очакваше. Припомняме, че сегашното Q5 е на платформата на леките автомобили на Audi, докато Q7 е на базата на всъдеходите Volkswagen Touareg и Porsche Cayenne.

Моделната гама ще включва 2.0 литров TFSI с мощност 217 к.с., 3.0 литров V6 с мощност 296 к.с., 2.0 литров дизел с мощност 190 к.с. и 3.0 литров дизелов V6 с мощност 294 к.с.

Планират се още хибридна модификация с агрегата от Volkswagen Touareg, както и „заредена” версия RS с турбо V8 мотор с обем 4.0 литра.

През същата година трябва да видим още един SUV на Audi. Той ще носи името Q8 и по думите на германците, ще бъде представен на пазара като проходима версия на флагмана Audi А8.

Снимка: Auto Motor und Sport

Тагове: audi q6
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Алуди ( преди 10 години )
    Разбира се че са скъпи Аудитата, тоя асфалт с който ги пълнят да не мислите че е евтин? Това да не ви е хибридна Тойота?
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не са лоши аудитата, но на тези цени... много надценени.
  • #3
    8 rate up comment 13 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    Зле са само тойота, имаше една статия в края на миналата седмица, където имаше обявени резултатите на продажбите в Европа, та там пишеше, че Фолксваген имал не помня точно колко процента ръст и след това е добавено, че това се дължи главно на големите продажби на Ауди. Така, че това не означмава че Ауди са зле а напротив, означава че се развиват повече от добре. Зле може да се каже че са Тойота, които отново ги спукват от дела в САЩ, сега готвят нови 22,6 милиона съдебни иска към Тойота, смях.
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Боли ме за Q6
  • #1
    18 rate up comment 13 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Мексико.... Китай.... Егати "премиум" марката. Щом търсят възможно най-евтиното производство, очевидно е че работят и с евтини материали и то си личи по надеждността на автомобилите им. Ама иначе цените им, като за истински качествен автомобил като Мерцедес или Беемве. Много са жалки тея ВАГ. Много!