IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Запорожец и Suzuki Hayabusa в едно

Украинец превърна своя ЗАЗ-968М в истински спортен автомобил (Видео)

Запорожец и Suzuki Hayabusa в едно

Тунинг майстор от Украйна превърна стар ЗАЗ-968М в истински спортен автомобил, като му постави двигател от Hayabusa GSX-R 1300. Така руската машина, имаща пет пъти по-висока мощност от оригиналната, се е превърнала в лидер при драг надпреварите в своя клас.
Запорожец и Suzuki Hayabusa в едно
В трансформацията на колата са вложени доста труд и време. Най-сериозно е преработена задната част, в която е интегриран 1.3-литровия двигател на Hayabusa. Той задвижва задните колела посредством 6-степенна секвенциална скоростна кутия. Агрегатът е поставен заедно с изпускателната си система, благодарение на което руското возило звучи като пистов мотоциклет.
Запорожец и Suzuki Hayabusa в едно
Мощността от 200 к.с. е наложила редица модификации по шасито и конструкцията на колата. За предното окачване са използвани части от Лада Нива, докато при задното са запазени голяма част от оригиналните компоненти на ЗАЗ-968М. Междуосието е увеличено, поставена е предпазна клетка, както и нови спирачни механизми - отред са Brembo, а отзад - Tokico.

Няма информация за динамичните характеристики на този ЗАЗ, но собственикът му посочва, че с лекота се справя с автомобили с почти двойно по-висока мощност.





Информация и снимки: autofaq.com.ua. Видео: YouTube

Тагове: suzuki hayabusa
0 от 500