IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска 328d в САЩ

Дизеловият модел ще се предлага както със задно, така и със задвижване към четирите колела

BMW пуска 328d в САЩ

BMW пуска 328d в САЩ
BMW 3-Series Touring

Само преди ден от BMW заявиха, че ще предложат дизелов двигател при всеки свой модел, който предлагат в САЩ. Едно от въпросните предложения засяга най-продаваната кола на BMW - 3-Series. Моделът ще бъде обзаведен с нов за пазара на САЩ дизелов мотор, който ще се предлага за цялото семейство - седан, комби и GT версията.

Обозначението на този модел в САЩ ще бъде 328d, но както вероятно се досещате не става дума за 2.8-литров двигател с шест цилиндъра. Двигателят е познатият в Европа 2.0-литров агрегат с четири цилиндъра, който се поставя на моделите с означение 320d. Той генерира 184 к.с. при 4000 об/мин и 380 Нм между 1750 и 2750 об/мин.

За американските клиенти ще бъде достъпно както задно задвижване, така и към четирите колела. Трансмисията ще бъде една - автоматична с 8 степени.

Ще бъде наличен и специален модел - 328d xDrive Sports Wagon, който ще се предлага само като комби със задвижване xDrive. Според информацията този модел ще изразходва средно 6.3 л/100 км. При движение в града потреблението е 7.3 л/100 км, а извън града - 5.2 л/100 км. Ускорението от място до 60 мили в час става за около 7 секунди.

Новите дизелови модели, също като бензиновите, ще се предлагат в няколко нива на оборудване - Luxury, Sport, Modern и M Sport.

Тагове: bmw 3-series bmw 328d
0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    cry ( преди 11 години )
    Този модел трябва да го пуснат от върхът на Емпайър Стейт Билдинг. Само така ще го оправят.
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 11 години )
    Да не забравяме и че нафтата в САЩ не е същата както в Европа...
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    пак аз ( преди 11 години )
    Не робувам на марки. Не се разпенвам с блеснал поглед колчем спомена някоя марка, била тя за дрехи, автомобили или каквото и да е. Автомобила е инструмент, създаден да ми служи. Не аз на него и тъкмо затова и аз карам една такава корейска пръчка, която почти идеално пасва на нуждите ми. Това, че някога съм притежавал Опел не ме прави фанатичен фен на марката. И хич не ми дреме кой, къде и как е ушил якето, което нося, стига то да ми седи добре.
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На влизане в салона видях новото попълнение iх 20, за което се твърди, че е семеен автомобил от ново измерение. Последното със сигурност е вярно, като се има предвид, че човек трябва да е съвсем смахнат, за да предлага такъв тип автомобил с дължина 410 см. Сигурно корейците са по-ситни и от японците, за да пробутват за семеен автомобил нещо, в чийто багажник не би се побрала дори детска количка, а на задната седалка не бих нарекъл комфортно присъствието на човек с ръст над 170 см.
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Всички автомобилни компании свалят цените на моделите си (особено новите), организират промоции, безплатни екстри и отправят какви ли не сочни предложения за евентуалните си купувачи. От Българското представителство на Хюндай в лицето на Инд Комерс обаче, са решили, че предлаганите от тях автомобили, барабар с новите си модели iх 35 и iх 20 стоят твърде високо в автойерархията, за да продават евтинко. Даже напротив съвсем смело вдигат цените, очаквайки
  • #5
    14 rate up comment 3 rate down comment
    robi1971 ( преди 11 години )
    Мога само да ви пожелая да карате този де-форсиран дизел - аз съм карал по-стария 177кс авт 6ст . Ще бъдете приятно изненадани какво правят 2 л di и колко малко харчат и най-вече колко е безшумно за дизел мотор. Единствения проблем че колата леко ниска и се краде лесно
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    анонимен, 2литра дизелов мотор с една турбина и 184кс е дефорсиран според теб. те другите фирми изобщо нямат такъв в гамата си бре човек. объркал си се нещо.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    досега 325д бе битурбо с над 200кс. как така 328д ще е с една турбина и по малко коне? странна ноомерация приемат БМВ за щатите - може би защото торка е 280паунд/фут и от там 328. тогава 335д за щатите ще го кръстят 345д :-)
  • #2
    16 rate up comment 7 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    Moze bi edinstveniat dizel,koito bih karal e na BMW
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    браво много добра статия