IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият Citroen C4 Picasso

Компактният ван ще се предлага с 2 бензинови и 2 дизелови мотора

Това е новият Citroen C4 Picasso

Първи официални снимки и информация за новото поколение на Citroen C4 Picasso бяха публикувани от френския автомобилен производител. Дебютът на модела е насрочен за предстоящото изложение в Шанхай.
Това е новият Citroen C4 Picasso
Габаритите на машината са 4428 мм дължина, 1826 мм широчина, 1611 мм височина и междуосие от 2785 мм. По този начин миниванът е с 42 мм по-къс, с 4 мм по-тесен и с 69 мм по-нисък от предишното поколение. Колесната база обаче е пораснала с 57 мм. Увеличен е и обемът на багажника – с 37 л и вече е 537 л.

Новият C4 Picasso е първият модел на групата PSA Peugeot Citroen, построен на модулната платформа EMP2 (на по-късен етап тя ще се използва за кабриолета Peugeot 501 и за хечбека 308). Благодарение на нея моделът е отслабнал със 140 кг. и вече тежи не повече от 1300 кг.

Машината ще се предлага с два бензинови двигателя с обем 1.6 литра, които развиват 120 и 155 к.с., както и с два дизела със същия обем, и мощност 90 и 115 к.с. Трансмисиите са 6-степенни – механична и роботизирана EGS. Най-мощният двигател ще позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 9 секунди, а максималната скорост е 209 км/ч.

Новото в салона са двата цветни екрана – 12-инчов LCD-дисплей в горната част на централната конзола и 7-инчов сензорен под въздухопроводите на вентилационната система. На първия излиза цялата информация, която е необходима на водача, а с помощта на втория се настройват аудиосистемата и климатика.

В базовото оборудване на модела са включени още парктроник, система от видеокамери, активен курз-контрол, а също така и система за самостоятелно превключване на светлините при поява на насрещно движещ се автомобил.

Снимки: Citroen

Тагове: citroen c4 picasso
0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 4 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 11 години )
    mislq si, 4e toq tip koli-vanovete, sa murtvi!SUV, crossover-i i t.n. im izqdoha pazarniq segment!kolko SUV-a vijdate po ulicite i kolko NOVI van-4eta!?...ta e po-dobre za citro-to vmesto da se naprqga da si vzema nagotovo ma6inkite ot mitsubishi, da im lepva po edin 6evron otpred i gotovo! pone znae6 kvo kara6!..qponska rabota!vie suglasni li ste s men!?
  • #17
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Rex ( преди 11 години )
    Харесвам френските коли, даже притежавам две. Но това тук е много далеч от автомобил. Дизайна е под всякаква критика. Конглокира по грозотия шампиона в това отношение Санг Йонг. Абсолютно безличен.
  • #16
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Онзи ( преди 11 години )
    интериора на предното поколение беше като боинг 747 този е като на кораба ентърпрайз екстериора също си го бива
  • #15
    7 rate up comment 2 rate down comment
    селски Кръчмар ( преди 11 години )
    Човек ако се почерпи в гаража, спокойно може да си говори с това извънземно, и да му вика наздраве!!!! Луда работа...
  • #14
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Отпред пълна шизофрения, отзад стопове на Туарег, посредата същия френски глокник.
  • #13
    12 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 до Klasika ( преди 11 години )
    Точно тук не съм съгласен с теб колега! Новите минита нямата нищо общо със старите малки и функционални английски минита. Сегашните приличат на огромни раздути кашони, които въобще не са и близо до целта - да бъдат малка градска кола, удобна и ниска като карт... А това новото PAceman, пък са го направили още по голямо...
  • #12
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Klasika ( преди 11 години )
    Адмирации.Същият е като стария,но с нов живот прероден и пременен.За това говоря:ей такива трансформации трябват за успешните коли.Доказа го БМВ с Мини-всички приличат на Мини.А Пикасо отново е Пикасо-предричам успех като първия.Порше трябва да си вземат поука как се преоткриват форми,защото 911 и Бохстер просто са Хюндайци.И Ферари с ЛаФерари :- Шана-Банана с Хюндайски фарове.И Бийтъл-Голфа....А тук виждаме Майсторство ! Като Морган:-старите но същите,но новите,но те са си!
  • #11
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Ицо ( преди 11 години )
    Автомобила е невероятен....
  • #10
    3 rate up comment 12 rate down comment
    187 ( преди 11 години )
    оффф...гледам и се чудя, и тия, и алфа, примерно, велики марки, с история и т.н....явно управлявани от ненормалници...що за грозота, как ще извадиш компанията от дупката с такова нещо?...
  • #9
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Преди малко се рових в нета и гледах други снимки на този ситроен. Вътре е космос невероятен интериор. :Х