IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американците избраха Honda за №1

Изненадата е победата на Toyota при пикапите

Американците избраха Honda за №1

Американската компания Kelley Blue Book, специализирана в анализ на местния автомобилен пазар, публикува резултатите от своето ежегодно изследване на отношението на клиентите към автомобилните марки.
Американците избраха Honda за №1
Допитването показа, че марката на която най-много държат и харесват американците, е Honda. Компанията бе избрана за „най-добър бранд”, а също така получи и наградите за оптимално съотношение между качество и цена, както и за доверие от страната на клиентите. Последният приз Honda взима за втора поредна година.

Цялостната награда за дизайн отиде при Ford. Призът за най-добра марка в премиум-сегмента е за BMW. В този клас с най-голямо доверие у клиентите обаче се ползва Lexus, докато за спортни качества на бранда и за дизайн за №1 в класа бе избран Porsche. Има и награда за най-висок имидж на марката, която заслужи Mercedes-Benz.

Не липсват изненади в някои от категориите. Chrysler бе определен за най-съвършената марка извън премиум-сегмента, докато Toyota взе приза за най-добър бранд в категорията на пикапите. Според Wall Street Journal последното няма особено значение, тъй като американците харесват пикапите от Япония, но когато се стигне до покупка на такава машина залагат на Ford. Това се вижда от резултата, според който в САЩ продажбите на F-150 превишават тези на Tundra шест пъти. Всъщност F-150 е най-продаваното возило в САЩ от доста години насам.

Тагове: kelley blue book
0 от 500
  • #9
    11 rate up comment 25 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Тойота и пикап... смях в залата! И то в САЩ?! Където се признават само американски коли за средния американец и европейски премиуми за баровците... е, разбира се, бедните прислуги и социално слаби си вземат евтини тойотки, нали и за тях трябва да има примитивни превозни средства!
  • #8
    9 rate up comment 23 rate down comment
    До дошо ( преди 11 години )
    Дошкооо - не знаехме, че хонда произвежда голф - световен автомобил на годината!! Ха ха ха!
  • #7
    17 rate up comment 28 rate down comment
    Хамериканщини ... ( преди 11 години )
    Фалиралият крайслер бил "най-съвършената"марка...Дръвцетата от форд пък били 1 по дизаин ...Ширпотребата хонда, дето измислиха един V-tec преди 15години и умряха до там - 1 като коли ...Тойота пък 1 при пикапите ... трябва да си наистина голям дошо за да вярваш на такива щуротии!
  • #6
    29 rate up comment 7 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Абе то и във Ферари видимоста не е много добра но това не пречи на хората да си ги купуват :) Важното е да не я гледаш как стои в сервиза.
  • #5
    9 rate up comment 25 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Седнете в една нова Хонда! Направо са уникални вътре! Направили са ги да гледа всичко към шофьора!Супер, ама идва един момент в който ти НИЩО не виждаш около себе си! Тази кола няма видимост. Говоря из а Сивик и за Акорд, даже и в един Инсайт се качих и го покарах. Новите Хонди не знам как ги правят, но предното стъкло почва от много високо, а ако се вдигнеш ти опира главата в тавана. Назад нямаш почти никаква видимост, защото при хечбека минава една греда, на която е закачена чистачката и от нСеднете в една нова Хонда! Направо са уникални вътре! Направили са ги да гледа всичко към шофьора!Супер, ама идва един момент в който ти НИЩО не виждаш около себе си! Тази кола няма видимост. Говоря из а Сивик и за Акорд, даже и в един Инсайт се качих и го покарах. Новите Хонди не знам как ги правят, но предното стъкло почва от много високо, а ако се вдигнеш ти опира главата в тавана. Назад нямаш почти никаква видимост, защото при хечбека минава една греда, на която е закачена чистачката и от нея нищо не се вижда. Също страничните огледала ми се сториха малки. Абе колата технологично и дизайнерско е най-добра, но с тази видимост... не знам другите японски как са вътре!
  • #4
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кой вече се интересува от коли? Всички коли след 2004-та са грозни пластмасови кендзефи.
  • #3
    33 rate up comment 9 rate down comment
    BadKid ( преди 11 години )
    Honda е скучен герой, когато става дума за изброяване на недостатъци. Обикновено доминират прилагателни като "безотказно", "безупречно" и "надеждно".Без забележки към тая марка. Просто КАЧЕСТВО и УДОВОЛСТВИЕ. Нищо друго.
  • #2
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Всеки ден някой прави някакви класации. Как, кой, защо? Никой не казва.
  • #1
    37 rate up comment 10 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Хонда - Силата на мечтите!