IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

LaFerrari се превърна в пазарен хит

Търсенето е два пъти по-голямо от предлагането

LaFerrari се превърна в пазарен хит

Пореден хипер автомобил - пореден пазарен успех. Кризата на пазара в Европа продължава, но това въобще не се отнася за суперскъпите суперспортни автомобили. LaFerrari е поредната кола с цена от над 1 милион евро, за която клиентите се редят на опашка.
LaFerrari се превърна в пазарен хит
Още по темата:
Lamborghini Aventador Roadster - разпродаден
Lamborghini Aventador - разпродаден
Ferrari FF - разпродаден

Над 1000 души са проявили интерес към най-бързата и мощна серийна кола на Ferrari. Тя бе представена само преди седмица на изложението в Женева. Цената на LaFerrari е 1.3 млн. евро, а производството е ограничено на 499 бройки - два пъти по-малко от проявилите интерес клиенти само през първата седмица.

Моделът използва хибриден агрегат и множество технологии от Формула 1. Задвижващата система се състои от V12 двигател с обем 6.3 литра, който доставя 800 к.с. при 9000 об/мин и 700 Нм при 6750 об/мин, и електромотор с мощност 163 к.с. и 270 Нм.

Общата мощност достига 963 к.с., като осигурява спринт от място до 100 км/час за по-малко от 3 секунди. Скорост от 200 км/час се постига за по-малко от 7 секунди, а скоростомерът достига 300 км/час за едва 15 секунди. Максималната скорост на движение превишава 350 км/час. Потреблението на гориво не е обявено, но се посочва, че вредните емисии на СО2 са в рамките на 330 г/км.

Още за LaFerrari

Тагове: ferrari enzo laferrari
0 от 500
  • #18
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това дето се палят го разбрахме, дай нещо друго!
  • #17
    0 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само дето се палят често напоследък!!! Дано да има голям пожарогасител!
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    ша събереме за чорапи,*** после ще дадеш да погледаме са нема се стискаш-даже може да ни пуснеш на метър от него.
  • #15
    7 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Аз проявявам интерес, ама чорапите ми миришат.
  • #14
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    "Иначе колата е хубава и невероятна,но едва ли ще можем да е видим на живо"-стига бе тука е България,как няма да я видим.ония ако имат богаташи ние си имаме политици.те имат синове.как я мислите тая работа.децата няма да страдат за некъкво там ферари.я гошко на крадльото от другата партия има авентадор.ние да купим-кво беше това,ла ферари-на нашия, нещо по-така.нема се излагаме я.крали сме и пак ще крадем.те ония да изкарват модели,нас-партийците и сега и преди-не ни мисли.ще докараме за народа.
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Защо мен, премахнахте ???
  • #12
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ето нагледно как кризата се отразява на различните слоеве на обществото.Богатите стават още по-богати,а бедните още по-бедни.Средната класа,която е движещата за обществото е на изчезване.Та поради тази причина тези супер скъпи коли са толкова търсени,което доказва,че кризите са предизвикани от богатите...Иначе колата е хубава и невероятна,но едва ли ще можем да е видим на живо,а камо ли да е имаме или караме.
  • #11
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само дето се палят често напоследък!!! Дано да има голям пожарогасител!
  • #10
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    от: Анонимен ( преди 25 минути )Мдам, само че някой от тези машини са доста по-легендарни и с повече история и дух от другите изброени. -е понеже издребняваш то явно на история,дух и значимост в автомобилната история мерцедес и порше няма кои да ги мине.вторите в спортната история.създал ги е фердинанд порше-сам по себе си легендарна фигура и конструктор-първи хибрид,първи 16 цилиндров мотор за ауто унион.серия побади.костенурката.порше след воината.победи на 24-те часа.и т.н. и т.н.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мдам, само че някой от тези машини са доста по-легендарни и с повече история и дух от другите изброени.