IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

LaFerrari е новото Ferrari

Новата хиперкола на италианците се появи в Женева (Видео)

LaFerrari е новото Ferrari

Наследникът на Ferrari Enzo вече си има име. Новата хиперкола се казва LaFerrari и бе представена току-що на автомобилното изложение в Женева. Любопитното при този модел, освен мощността от 963 к.с., е задвижването му, което е хибридно.
LaFerrari е новото Ferrari
Задвижващата система се състои от V12 двигател с обем 6.3 литра, който доставя 800 к.с. при 9000 об/мин и 700 Нм при 6750 об/мин. Двигателят се подпомага от електромотор с мощност 163 к.с. и 270 Нм, като по този начин общата мощност на LaFerrari достига 963 к.с.

Според информацията от Ferrari двигателят може да се развърта до 9250 об/мин, осигурявайки спринт от място до 100 км/час за по-малко от 3 секунди. Скорост от 200 км/час се достига за по-малко от 7 секунди, а скоростомерът достига 300 км/час за едва 15 секунди. Максималната скорост на движение превишава 350 км/час. Потреблението на гориво не е обявено, но се посочва, че вредните емисии на СО2 са в рамките на 330 г/км.

Енергията, с която се задвижва електрическия двигател, се генерира от системата HY-KERS, като се складира в акумулаторна батерия, разположена в центъра на колата. Теглото на тази технология е 140 килограма, 62 от които са за батериите. А те се зареждат при спиране, чрез технология за рекуперация на кинетичната енергия.
LaFerrari е новото Ferrari
Размерите на LaFerrari са: 4702 мм дължина, 1992 мм широчина, 1116 мм височина и 2665 мм междуосие. Общата маса на колата е едва 1255 килограма, които са разпределени между предната и задната ос в съотношение 41 / 59.

Джантите отпред са с размер 19 инча, а гумите - 265/30. Отзад джантите имат размер 20 инча, а гумите 345/30. Спирачната система е карбон-керамична, разработена от Brembo.
LaFerrari е новото Ferrari
LaFerrari ще бъде произведено в къса серия от 499 бройки, като повечето от тях вече са предплатени. Все още не е ясно кога ще започнат доставките, но се очаква това да стане преди края на годината. Цената на модела е 1.3 млн. евро.



Снимки: Аutocar. Видео: Ferrari

Тагове: ferrari enzo laferrari
0 от 500
  • #50
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Zzz ( преди 10 години )
    Не мисля че Авентадора има шанс срещу Berlinita на писта... а за LaFerrari да не говорим;)Не случайно една от 499 бройки е поръчана от Фердинант Пийх (Това е шефа на VW, за информираните почитатели на марката)
  • #49
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Zzz ( преди 10 години )
    Аз не бих сравнявал Авентадора с 458 а по скоро с Berlenita например, понеже са със сходна мощност...Човека си казва че с ламбото като влезеш в завой те хваща малко страх дали ще излезеш, а управлението на F е ниво отгоре :)... впечатляващо, като се има предвид че Ферарито е с предно разположен двигател
  • #48
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    . А конкретно за модела в статията, мога да кажа, че не е някакъв нов извънземен модел с който Ферари ще правят революция а това е по скоро отговор на модела на Порше 918 Spyder което е хибрид със 777 к.с. и същата динамика като на това Ферари.
  • #47
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Здравко ( преди 11 години )
    GRANDE!!!
  • #46
    9 rate up comment 3 rate down comment
    KKK ( преди 11 години )
    На всеки, който каже нещо позитивно за това Ферари, му се скрива коментара от минуси :D Ето и моето мнение: отново кончетата поставиха високо летвата и освен, че е супер технологично, този път е наистина красиво и то от всеки ъгъл (особено отгоре) Колата е уникална, и най- впечатляващото тук е теглото- не знам как са успели. Това е хипер кар, а не тролея на Бугати с маса от 1900кг :D
  • #45
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дошо като го разкриха, че пак нищо не разбира взел и на сляп да се прави, дали му времена от 10 писти и във всичките Авентадора бие Ферари 458 а той след като чел, чел и накрая написал:"Смешникоооо казах виж резултатите на писта тоя умрял астматик Авентадора как диша прахоляка на 458"Тоест доказа напълно коментара, че Дошо вижда обратно на това което е реалноста. На всички Писти Авентадора бие 458, а Дошо вижда обратното. Сега се потвърди тезата, че Дошо има нужда от офталмолог и психиатър.
  • #44
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ама ти що спориш с ДОшо? Всеки ден някой го хваща в лъжа и му доказва, че не разбира нищо от коли. Нима има някой още да му се вързва? Дошо като ти каже нещо, значи е точно обратното. Каже ли ти че 458 бие Авентадора, значи е обратното. Каже ли ти чеТойота прави най-добрите коли, значи Тойота прави най-калпавите коли и т.н. Аз не съм виждал друг човек, който всеки ден да изцепи нещо и да не са го оборили с купища доказателства
  • #43
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Премахнахте много коментари, но НЕ НА ВРЕМЕ!!
  • #42
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И защо преместихте новината от заглавната страница??? За да има повече място за платения репортаж на онова недоразумение VW cross Up! ли?Баси хората...
  • #41
    3 rate up comment 9 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    колата си е трепач. само все пак да видим какво ще покажат и от МакЛарън. Р1 ще е с 170кс ел.мотор., 200км/ч само на електричество и 25км на батерии. накрая Северната отсечка ще си каже тежката дума.