IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda спира Roomster от производство

Малък кросовър ще замени минивана в гамата на компанията

Skoda спира Roomster от производство

Ръководството на Skoda е взело решение да спре от производство компактни ван Roomster. Причината е слабата популярност на модела и ниските обеми на продажби.
Skoda спира Roomster от производство
Това обяви изпълнителният директор на чешката компания Винфрид Вахланд пред журналисти на автосалона в Женева, където Skoda показа третото поколение на комбито Octvia. Според него мястото на Roomster в моделната гама на чешкия производител ще бъде заето от нов, компактен кросовър.

Вахланд обясни, че в момента пазарът на комактни ванове е в застой, докато този на градските кросовъри се развива с бурни темпове. Шефът на Skoda не даде подробности за бъдещия модел, но се очаква той да бъде на базата на концептуалния Volkswagen Taigun.

Този кросовър е построен на същата платфома, на която е и мъникът Up!. По неофициални данни, "паркетникът" Skoda ще получи двойка бензинови двигатели с обем 1.0 литър, както и 1.5 литров дизелов мотор.

Компактният кросовър няма да е единствената нова високопроходима машина в продуктовата гама на компанията. Шефът на техническия отдел на Skoda Франк Велш призна, че се обсъжда идеята за производството на 7-местна машина, по-голяма от Yeti, както и на товарен фургон на базата на Volkswagen Caddy. Освен това се работи и по напълно нова версия на флагмана Superb, която ще се отличава радикално от познатия модел.

В Skoda планират през 2018 г. да продават по 1.5 млн. нови автомобила годишно. През 2012 г. резултатът беше 930 000 машини, като най-големите пазари на марката са Китай, Германия и Русия.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda roomster
0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ей , менте ци*анско престани бе кавал.....! Така му викал..... *** и неграмотен.
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Успех, но не знам как ще стане.Таква марка ДАЦИЯ не съм чувал.
  • #22
    8 rate up comment 0 rate down comment
    AndersBreivik ( преди 11 години )
    Съгласен съм за Dacia, за няколко години достигнаха производство 900 000бр. на година, и като прибавим развиващия се пазар в Русия бъдещето им е сигурно, и то без да се надуват като производните на VW !
  • #21
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Уместно споменаваш ***.Нали статията е за Шкода-целевата група на марката.Ако Шкода изобщо се брои за марка.За мен Дачия е поне една класа по-авторитетен производител от Шкода.
  • #20
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Що бе", какво е това обръщение БЕ, ***??
  • #19
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Що бе, Fabia Combi да не е по-малко грозна?
  • #18
    8 rate up comment 3 rate down comment
    № на КИТАЙКАТА ( преди 11 години )
    Skoda, трябва да получи награда за НАЙ-ГАДНИЯ дизайн (УРОДИии) на света, като примери; Roomster, и Fabia седан....няма такава ГАДОСТ + отвратителното качество, колко Банки Реваха, но те поне си го заслужават ха ха.....
  • #17
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Italy fen ( преди 11 години )
    FIAT си оправи качеството отдавна, продажбите са зле само в страните с AutoBild, само че, вече всички знаят за "качеството" на VW, и с техните камъни по тяхната глава! За това, и ги мразя, ще танцувам на гроба им, точно заради мръсната им пропаганда!Колко хора загубиха работата си в Европа, като доведоха до фалит много авт. марки!Да ги видя сега, на кого ще си продават ***!Бях фен на VW преди 18 години, но с политиката която водят спрямо другите компании, и потребителите аз бях до ТУК.
  • #16
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Глупости, Опел и Форд са по-качествени и хубави от всички френски марки и от Фиат.
  • #15
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ...Опел и Форд са едни от най-хубавите марки в ниския клас.-----------------------------Я пак си помисли хубаво какви марки са Опел и Форд и чак тогава пиши глупости!Мога да се съглася само, че те са по-добрите спрямо немските марки, но като цяло спрямо други НЕнемски марки са зле.