IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я новата Alfa Romeo 4C

Карбонов монокок, обща маса под 1 тон и мощност 240 к.с. или 270 к.с.

Ето я новата Alfa Romeo 4C

Италианската марка Alfa Romeo напомни за съществуването си по възможно най-добрият начин - представяйки спортната 4C. Автомобилът ще бъде показан пред публика в началото на март, но италианците го разсекретиха предпремиерно.
Ето я новата Alfa Romeo 4C
Колата на снимките е серийната Alfa Romeo 4C. Двуместният спортен автомобил разчита на карбонов монокок, какъвто има при най-изявените екзотични спортни коли. За разлика от тях обаче 4C се задвижва не от 12- или 10-цилиндров агрегат, а от такъв със само 4 цилиндъра. Неговият обем е 1.8 литра, но благодарение на системите за принудително пълнене и за директно впръскване на горивото, мощността му достига 240 к.с.

Общата маса на колата е под 1 тон (около 950 кг), което позволява ускорение от място до 100 км/час за по-малко от 4.5 секунди. Ниската маса се отразява благоприятно и на повратливостта, както и на потреблението на гориво, но към момента италианската марка не разкрива подобна информация. Знае се обаче, че колата има дължина 4000 мм, широчина 2000 мм, височина 1180 мм и междуосие 2400 мм.

Освен стандартната версия на Alfa Romeo 4C, ще има и още по-спортна. Тя ще носи името Stradale, като ще може да се управлява по обществените пътища. Мощността на този модел ще бъде 270 к.с. Той ще може да покорява скорости от над 275 км/час, докато при стандартната 4C максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/час. Предстои пускането на пазара на кабриолет Alfa Romeo 4C, като това ще стане още следващата година.

Всички версии и модификации на Alfa Romeo 4C ще се произвеждат във фабриката на Maserati в Модена, Италия. Цените на модела, който ще стъпи на пазара това лято, ще стартират от около 56 000 евро.

Информация и снимки: Alfa Romeo

Тагове: alfa romeo 4c
0 от 500