IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi изпревари BMW

Това стана възможно благодарение на ръста на продажбите на А4 в Китай

Audi изпревари BMW

Audi излезе начело по продажби в премиум-сегмента, като успя да изпревари лидера BMW. За първия месец от годината компанията от Инголщад е продала 111 750 автомобила срещу 107 276 на баварците, които бяха начело от 2005 г., пише Bloomberg.

Audi изпревари BMWПромяната на върха е факт, благодарение на ръста от 16 %, който записа Audi през януари. За Китай увеличението е цели 39%, като то се дължи на продажбите на удължената версия на седана А4 на местния пазар.

Коментирайки резултатите за януари, икономическата агенция обаче е на мнение, че това положение няма да се запази. Тоест, Audi ще успява да излиза начело в някои от месеците, но лидер в сегмента ще продължи да бъде BMW.

Очакванията са баварците бързо да си върнат първото място след излизането на новите модели - 3-Series GT и 4-Series. Експертите са категорични, че те ще имат успех и в Китай, който миналата година се превърна в основен пазар за баварския концерн.

На трето място при премиум-автомобилите e Mercedes-Benz. През януари компанията е продала 94 895 автомобила, като записва ръст от 9%, благодарение на новите А и B-Class, както и на повишеното търсене на всъдеходите на компанията.

И трите германски премиум-марки до момента успяват да компенсират намаляването на продажбите в Европа с увеличение на други пазари. Важна роля в тази стъпка ще играе повишеното търсене в Индия. През юни Mercedes-Benz ще представи там новата A-Class, която ще бъде последвана от BMW 1-Series, а през 2014 г. в Индия ще се появи и Audi A3.

Още по темата:
Mercedes-Benz поведе пред BMW в САЩ

 

0 от 500
  • #9
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Наблюдател ( преди 11 години )
    Чета невероятните коментари под мен, смея се и си викам: "Бре, колко разбирачи на китайската народо-психология имало тук! Че вие познавате китайците по-добре от самите тях!" :)
  • #8
    18 rate up comment 24 rate down comment
    Добри новини! ( преди 11 години )
    Винаги се радвам да прочета,че борбата в света е между ТРИТЕ ПРЕМИУМ НЕМСКИ МАРКИ - Mercedes,BMW или Audi.Радвам се на успехите на всяка от тях,независимо коя в момента доминира на определен пазар.А че Китайският пазар е най-важен за всички уважаващи себе си производители след Европейския не разбра само Дошо.Ама той толкова други неща не разбира,че това е най-малкият му проблем!
  • #7
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Китайците никога не са купували много Тойоти, имат лоши отношения с Япония. Ви Китай винаги са купували много фолксвагени. Но в Китай всякакви ментета вървят и се купуват, едно по-малко и повече като Фолксваген не е проблем.
  • #6
    24 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе китайците преди купуваха много Тойоти, но разбраха, че евтините бракми не стават и сега спряха да ги купуват а започнаха да купуват премиум марки.
  • #5
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Когато Китайците разберат,че ориза е гарнитура и почнат да ядът стекове,ще настъпи истински"глад",е тогава ще видите ЧУДО-НЕВИЖДАНО!
  • #4
    26 rate up comment 22 rate down comment
    Факт! ( преди 11 години )
    В Китай се продават предимно най-големите ***.Статията доказва думите ми.
  • #3
    13 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    samo AUDI bmw-ne struvat
  • #2
    19 rate up comment 6 rate down comment
    VAYK ( преди 11 години )
    В България никой няма да ги изпревари скоро!
  • #1
    28 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    E, сега стана дразгата още от понеделник!