IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японска кола би корейците на техен терен

Toyota Camry бе избран за автомобил на годината в Южна Корея

Японска кола би корейците на техен терен

Седанът Toyota Camry (на снимката) бе избран за „Автомобил на 2013 г. в Южна Корея”, съобщи изданието The Korean Herald. Новото поколение на модела нанесе сериозен удар на местните автомобилни производители Hyundai и Kia, а също така и на германците от BMW, които се бореха за трофея със своята 3-Series.
Японска кола би корейците на техен терен
Все пак за Hyundai и BMW останаха утешителните награди, след като Santa Fe стана „най-добър кросовър”, а 3-Series бе отличен със „Специалния приз” на гласувалите корейски журналисти. A Toyota си тръгна с още една награда, след като Prius бе обявен за „Зелена кола на годината”.

Победата на японската марка изненада както победителите, така и загубилите. Представител на Hyundai бе категоричен, че всички в компанията „са зашеметени, тъй като са очаквали корейски автомобил на спечели”. Той обеща, че Hyundai ще свали цените на своите модели, за да може да усили позициите си на родния пазар.

Президентът на Toyota Korea Нисао Накабяши пък призна, че е подготвил реч, в която да благодари за отличието за Prius, но бил напълно неподготвен за наградата на Camry.

Доскоро в Южна Корея коли от чужбина почти не се внасяха заради огромните данъци. Toyota се появи на местния пазар едва през 2010 г., като освен с местните производители, трябваше да се бори и с тези от Германия. През 2011 г. японците са продали само 5020 бройки, а през 2012 г. – 10  795.

През 2012 г. Camry е вторият чужд модел по продажби в страната, като отстъпи единствено на дизеловото 5-series. Автомобилът е третия победител в класацията, която е учредена едва през 2010 г. Преди нея първите места са за Kia Optima (2011) и Hyundai i40 (2012).

Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry
0 от 500
  • #68
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота си е Тойота. Най-мощния авто-гигант в света.Германските коли продават само в Китай и Европа. Не струват.
  • #67
    2 rate up comment 19 rate down comment
    много точно казано ( преди 11 години )
    Не само в Европа, Както се вижда 60% от продажбите на Тойота са в две държави САЩ и Япония. Виж по горната статия за автомобил на 2013г. няма нито една Тойота, в Автомобил на годината гласуват журналисти от цял свят. Тука може да са натъпкали джобовете на корейските ***, за да си направят реклама, но не можеш да купиш журналистите в цял свят. Така, че приеми истината че Тойота не струва и премини напред, така и живота ти ще е по лек.
  • #66
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 11 години )
    "абе льольовци" - Вероятно си чел последния АутоБилд и имаш предвид сервизните акции на Фолксваген!
  • #65
    4 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    абе льольовци, една КОЛА ако не е минала поне 20 сервизни акции на година ква КОЛА е бе, тва ****али, тва фарове, цялата ел.инсталация ако работи безпроблемно то туй КОЛА ли е бе льольовци, най-страотната КОЛА ако не е туйотка нема ква да е просто казано
  • #64
    5 rate up comment 0 rate down comment
    NO GTI ( преди 11 години )
    No OligofrenNo Дойчен каскенNo Бецален
  • #63
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Излиза, че корейците не вярват на "икони", а на статистиката!:)
  • #62
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    2013 автомобили проучване на възприемането на търговската маркаПотребителите ранг Toyota, Ford и Honda над конглокенциятаПубликувано на: Февруари 2013http://***.consumerreports.org/cro/2013/02/2013-car-brand-perception-survey/index.htm
  • #61
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 11 години )
    То и предишното поколение бе 100% копие, дори бяха предвидили как ще изглежда Пасат СС и и няколко години по-рано го пуснаха в производство.
  • #60
    3 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    90 % копие на Фолксваген Пасат СС!
  • #59
    8 rate up comment 34 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    абе льольовци, една КОЛА ако не е минала поне 20 сервизни акции на година ква КОЛА е бе, тва ***, тва фарове, цялата ел.инсталация ако работи безпроблемно то туй КОЛА ли е бе льольовци, най-страотната КОЛА ако не е туйотка нема ква да е просто казано