IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скъпи, но безполезни

Някои допълнителни опции изглеждат повече като излишна приумица в автомобила

Скъпи, но безполезни

Факт е, че срещу заплащане автомобилът може да бъде снабден с почти всякакви допълнителни опции. Производителят е готов да изпълни всеки каприз, стига клиентът да си плати. Ето част от екстрите, които могат да се определят като излишни и струват доста пари.

Звезден покрив
Скъпи, но безполезни
Вие сте собственик на Rolls-Royce Phantom Coupe и искате да имате звездно небе на тавана на лимузината си. Това не е проблем - пригответе си $12 500 и ще го получите. Не е ясно само за какво ви е.

Кожени прагове

Скъпи, но безполезни
В началото тази опция бе достъпна за Porsche Panamera, но вече се предлага и за още някои модели на марката. Кожените прагове могат да "зарадват" единственото хората, които почистват вътрешността на автомобила. Най-вече през есента и зимата, когато се налага по-често да го мият. Цената е сериозна - $3000.

Гранит в салона
Скъпи, но безполезни
Имате кола от висок клас, като дървените елементи са ви омръзнали, а тези от карбон ви се струват недостатъчно солидни. Няма проблем. Купете си Mercedes GL с гранит в салона. Той се предлага в два варианта - designo "Labrador blue pearl" или designo "Star Galaxy". Цената на всеки стартира от 2 250 евро. Не стои лошо, вярно, но пък навява асоциации с гробища.

Джанти от магнезий
и специална окраска
Скъпи, но безполезни
Porsche 918 Spyder струва $845 000. Това обаче е цената на базовата модификация на автомобила, която е с обикновени джанти. Ако искате такива от магнезий, което безспорно е яко, ще трябва да платите още $32 500. Този автомобил се предлага и с други глезотии като боя-металик и допълнителен сребрист или син хром - цена $63 500, зарядна станциа Porsche - $26 000, карбонови елементи от интериора - $7500, и др.

Оцветени въздухопроводи

Скъпи, но безполезни
Отново (за трети път) става дума за Porsche. Този път заради оцветените въздухопроводи. Тази опция изглежда наистина излишна, по пък ако някой има излишни $1190, нека се възползва от нея.

Карбонови елементи
Скъпи, но безполезни
Няма как да минем и без най-бързата кола на планетата Bugatti Veyron. Не стига, че началната цена на версията Super Sport достига до $2.2 млн., нейният собстевник може да си поръча елементи от карбон по каросерията, за които да плати още $300 000.

0 от 500
  • #4
    23 rate up comment 22 rate down comment
    nikito_blend ( преди 11 години )
    За 3 литра разход може само да си мечтаеш само да ти кажа. Още един балък дето вярва на швабите.
  • #3
    43 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Навеси са Тойотките. Хубаво ги гледай. това Porsche 918 Spyder тука е хибрид със 777к.с. динамиката му е от 0-100км. за 2.8 сек. разход 3 литра на 100км., топ спийд 325км.ч. Пред тази немска хибридна машина, хибрида на Тойота изглежда като вехта пенсионерска сапунарка от миналия век. С двоен разход и 10 пъти по-бавна. Когато немците правят коли от Тойота могат само да си водят записки и да цъкат с език.
  • #2
    13 rate up comment 45 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абсолютно!Толкова кич и недомислици могат само в немските автомобили да се видят.Факт!
  • #1
    33 rate up comment 54 rate down comment
    експерта ( преди 11 години )
    Като гледам само немски навеси в класацията за безполезни екстри.Нищо ново бих казал. Дори мога съвсем отговорно да заявя, че не само екстрите по колите са им безполезни, но и голяма част от моделната им гама. Имат толкова много безполезни модели, които се препокриват с други, че няма на къде. Скъсяват или удължават някой модел, добавят му светлинки или друга някоя *** и хоп нов модел изкарали хората. Тази тактика е за ловене на балъци, както и тактиката Шкода и Алуди да са едно...