IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скъпи, но безполезни

Някои допълнителни опции изглеждат повече като излишна приумица в автомобила

Скъпи, но безполезни

Факт е, че срещу заплащане автомобилът може да бъде снабден с почти всякакви допълнителни опции. Производителят е готов да изпълни всеки каприз, стига клиентът да си плати. Ето част от екстрите, които могат да се определят като излишни и струват доста пари.

Звезден покрив
Скъпи, но безполезни
Вие сте собственик на Rolls-Royce Phantom Coupe и искате да имате звездно небе на тавана на лимузината си. Това не е проблем - пригответе си $12 500 и ще го получите. Не е ясно само за какво ви е.

Кожени прагове

Скъпи, но безполезни
В началото тази опция бе достъпна за Porsche Panamera, но вече се предлага и за още някои модели на марката. Кожените прагове могат да "зарадват" единственото хората, които почистват вътрешността на автомобила. Най-вече през есента и зимата, когато се налага по-често да го мият. Цената е сериозна - $3000.

Гранит в салона
Скъпи, но безполезни
Имате кола от висок клас, като дървените елементи са ви омръзнали, а тези от карбон ви се струват недостатъчно солидни. Няма проблем. Купете си Mercedes GL с гранит в салона. Той се предлага в два варианта - designo "Labrador blue pearl" или designo "Star Galaxy". Цената на всеки стартира от 2 250 евро. Не стои лошо, вярно, но пък навява асоциации с гробища.

Джанти от магнезий
и специална окраска
Скъпи, но безполезни
Porsche 918 Spyder струва $845 000. Това обаче е цената на базовата модификация на автомобила, която е с обикновени джанти. Ако искате такива от магнезий, което безспорно е яко, ще трябва да платите още $32 500. Този автомобил се предлага и с други глезотии като боя-металик и допълнителен сребрист или син хром - цена $63 500, зарядна станциа Porsche - $26 000, карбонови елементи от интериора - $7500, и др.

Оцветени въздухопроводи

Скъпи, но безполезни
Отново (за трети път) става дума за Porsche. Този път заради оцветените въздухопроводи. Тази опция изглежда наистина излишна, по пък ако някой има излишни $1190, нека се възползва от нея.

Карбонови елементи
Скъпи, но безполезни
Няма как да минем и без най-бързата кола на планетата Bugatti Veyron. Не стига, че началната цена на версията Super Sport достига до $2.2 млн., нейният собстевник може да си поръча елементи от карбон по каросерията, за които да плати още $300 000.

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Alfa ( преди 11 години )
    Като стана дума за джанти - що не се правят такива от титан или поне аз не знам да има такива.
  • #13
    4 rate up comment 7 rate down comment
    smurf ( преди 11 години )
    Мен па тея екстри ме кефат щот си падам по искуствата, нали се светкате, кат татуси, Роксана, Андреа и други такива. Та и на колата гледам кат на готин татус. Не ти требе ама що па не. Вика на другите... скиите, имам кинти и си бърша *** с коприна.
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Хой ( преди 11 години )
    Който има 1-2 млн. за кола определено ще иска да е различен. Така че това не са излишества, а по-скоро нужни допълнения. Ако искам джантите и от титан ще ми ги направят - стига да си платя.
  • #11
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Зигмунд Фройд ( преди 11 години )
    От магнезий джанти не се правят, правят се от магнезиеви сплави.Ама какво да очакваш от *** драскач, който пише "станцИА"!!! Леле, ще повърна, алоуууу, това да не ти е чата, бе ***???
  • #10
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 11 години )
    Дас ист Гросен бецален фюр Гросен балъцен мит дойчен боклуцен! Ха ха ха!!
  • #9
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Нанонимен ( преди 11 години )
    до първия: така е, докато немците правят КОЛИ, джапите ПРОДАВАТ трошки
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    reventon ( преди 11 години )
    unikalno..za zvezdniq pokriv oba4e ne sum suglasen,4e ne e qko..nqma da gi dam parite no e strahotno
  • #7
    21 rate up comment 8 rate down comment
    KKK ( преди 11 години )
    Не знам, ама гранита в салона е мнооого як и определено си заслужава...
  • #6
    32 rate up comment 8 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    На мен пък тия екстри ми се виждат смислени. Винаги съм искал автомобилът ми не просто да ме придвижва, а да ме вдъхновява, докато го карам. И не става въпрос само за мотиризацията. По-важно за мен е това, как изглежда интериора, как е осветено арматурното табло, покрива, жабката, нишите и така нататък. Затовеа тая екстра с небето, която вече я има и при Опел Адам, е смислена. Всъщност, точно заради нея бих си купил тоя малък автомобил.
  • #5
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И да не е 3 литра пак ще е по-малък от този на Приус и най-важното ще върви а няма да пълзи като Приус, който има вид и динамика и евтини материали като кола за пенсионери.