IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откритата версия на Lamborghini Aventador

Aventador Roadster залага на твърд покрив, който тежи едва 6 килограма

Откритата версия на Lamborghini Aventador

Lamborghini разкри напълно своя най-нов модел - кабриолетът Aventador, който описва като "най-вдъхновяващото Lamborghini на всички времена".
Откритата версия на Lamborghini Aventador
Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster се отличава с една много важна новост при кабриолетите на марката с V12 двигатели. Неговият покрив не е платнен, както беше при Murcielago Roadster, а е изграден от карбон, като тежи само 6 килограма. Покривът се поставя ръчно, което според информацията отнема няколко секунди.

Автомобилът използва познатия 6.5-литров V12 двигател, който задвижва закритата версия на Aventador. Двигателят развива 700 к.с., разполага със система старт/стоп, система за деактивация на част от цилиндрите и се куплира със 7-степенна автоматична трансмисия.

Когато Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster е с поставен покрив, ускорението от място до 100 км/час отнема 3 секунди, а максималната скорост на движение достига невероятните 350 км/час.
Откритата версия на Lamborghini Aventador
Кабриолетът се отличава с променени задни колонки, които гарантират по-голяма здравина на конструкцията, осигуряват по-добро охлаждане на двигателя и предпазват кокпита при преобръщане на колата. Между тези колонки е поставен прозорец с електрическо задвижване, чрез който може да се ограничи въздушния поток в купето. Със същата цел е поставен и малък дефлектор в горната част на челното стъкло, който според информацията "осигурява почти пълно спокойствие в купето".

В допълнение към всичко това инженерите са поставили специален карбонов капак на двигателя, който разполага с две шестоъгълни остъклени части, както и врати с типичното за Lamborghini отваряне.

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster се отличава и с уникално оборудване, в което влизат 20- или 21-инчови джанти, екстериор в две тоналности, както и няколко специални цвята. Едни от тях е Azzuro Thetis (на снимките), който е използван за Lamborghini Miura Roadster от 1968 година.

Кабриолетът Lamborghini Aventador ще стъпи на пазара през лятото на следващата година. Цените стартират от 300 000 евро.

0 от 500