IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двама британци от „Gumball 3000“ причиниха смъртта на македонец

Ралито, в което участват повече от 100 супер скъпи и луксозни автомобили често причинява инциденти. Миналата година в България катастрофира Ферари от конвоя.

Двама британци от „Gumball 3000“ причиниха смъртта на македонец
 Двама англичани, участници в ралито станаха участници в инцидент в Македония, отнел живота на местен гражданин. 67 годишният македонец не е участвал в ралито, а е управлявал собственият си автомобил, когато се е оказал въвлечен в инцидента. Той е починал от инфаркт след катастрофата, а съпругата му е в критично състояние в болница. 30 и 32 годишните англичани, участници в „Gumball 3000“ с Porsche 911, са задържани по-късно с друг автомобил от македонската полиция, в близост до албанската граница за „опасно шофиране и бягство от мястото на инцидента.“ Според очевидци Поршето се е движило с главоломна скорост край Струга, изгубило е управление, минало е в насрещното движение и се е ударило във Фолксваген Голф. Англичаните изчезнали с BMW. 



Точно преди катастрофата Поршето се е движило в конвой с още четири автомобила. Отговорен представител на „Gumball 3000“ заяви, че заради инцидента, ралито ще приключи едва в Братислава. Провеждащото се ежегодно от 1999 година рали трябваше да приключи утре в Лондон. Таксата за участие на един автомобил с двама пасажери е 28 000 британски лири (41 000 евро), а за всеки следващ пасажер се плащат допълнително по 12 000 лири. В някои европейски страни (например Германия) „Gumball 3000“ се определя като „незаконно частно автомобилно състезание“ и по тази причина участниците биват преследвани и недопускани до основни пътни артерии, което е само допълнителен стимул и източник на адреналин за участниците.



 „Gumball 3000“ е европейският еквивалент на прочутото американско рали „Cannonball“, нашумяло от филмите с Бърт Рейнолдс преди повече от 20 години. Тази година „Gumball 3000“ стартира в Инстанбул, след което ескортът премина през Гърция, Македония и Албания.
0 от 500