IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жените избраха Range Rover Evoque

Кросовърът изпревари BMW 3 Series и Audi Q3

Жените избраха Range Rover Evoque

Range Rover Evoque добави още една награда към колекцията си, която обаче бе напълно очаквана. Кросовърът бе избран за „Най-добър женски автомобил за 2012 г”.

Освен него представителките на нежния пол избраха победителите в още 3 категории – „Най-добра спортна кола”, „Най-добър семеен автомобил” и „Най-икономичен автомибил на годината”.
Жените избраха Range Rover Evoque
Конкурсът Womens World Car of the Year се провежда за трети път в историята си, като журито се състои от автомобилни журналистки от 12 страни от цял свят. Те избираха от ощо 300 различни модела, представени на Автосалона в Париж.

Членовете на журито оценяваха по няколко критерия, но за разлика от други конкурси от подобен вид дамите са включили и още една категория към тях - Child Friendliness (дружелюбно отношение към децата).

И така за най-добър женски автомобил на година бе избран кросовърът Range Rover Evoque, който се наложи и в категорията „Луксозен автомобил”. В битката за голямата награда моделът изпревари BMW 3 Series, а третото място остана за Audi Q3.

При семейните автомобили дамите поставиха на първо място BMW 3 Series, който се конкурираше с Audi Q3 и Ford Focus.

За най-добър женски спортен автомобил бе избран Porsche 911, изпреварил Jaguar XKR и Mercedes-Benz SLK.

Победител в категорията за най-икономичен автомобил е Honda Civic – единствената азиатска машина в списъка на наградените.

Трябва да се отбележи, че в първия конкурс през 2010 г. победител стана Jaguar XF, докато миналата година организаторите връчиха две първи награди - BMW 5 Series и Citroen DS3.

Тагове: range rover evoque
0 от 500
  • #7
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ВАГ*иналний турски Тойоти няма.Има Тойоти произведени в Турция.За да сме по-точни става дума за един единствен модел,който е оценен от ТЮФ за един от най-надеждните в калса си.Да обаче немските автомобили с китайски части само сглобени в Германия,за да може да напишат Made in Germany имат 2 г. гаранция и не могат да е изкарат без сериозен ремонт.Усещаш ли голямата разлика каква е?В този ред на мисли предпочитам Тата пред КитайскоНемския миш-маш
  • #6
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Четем внимателно!!! ( преди 11 години )
    Honda...единственният японски автомобил в класациите..
  • #5
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Викаш друго е турска Тойота?
  • #4
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тата са направили мноо убава жипка.Не знам как е всъщност,но индийско-английска кола да си взема някога ще е само,ако ми е подарят.Самият факт,че собствениците са индийци,а се произвежда в Англия със сигурност пак от индийци,араби,пакистанци и афганистанци ме кара да стоя много далече от такива испълнения.Може и да са много добри автомобили,не споря,но нека някой първо го докаже.За сега фактите не са в полза на Land Rover.
  • #3
    27 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На външен вид е страхотен,купето също е супер,за техниката нищо не мога да кажа,не съм го карал,а само сядах в него.Единственото много лошо впечатление ми направи,че видимостта е изключително слаба.Явно са жертвали функционалността за сметка на красотата.Това кола на годината,женска,мъжка,гейска и т.н. са само за правене на реклама и нищо не значат и по никакъв начин не доказват,че техниката на първия е по-добра от тази на 10-тия.Нали се сещате,че журналистите не са инженери.
  • #2
    25 rate up comment 0 rate down comment
    thebrainless ( преди 11 години )
    Не знам за жените, но още на концепт смятах че това е прекрасен автомобил, сега нищо не се е променило. Ако имах стандарта, дори бих купил.
  • #1
    30 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В тази женска класацията цвета на колите сигурно е от най-голямо значение при избора. Дали ще им отива на ноктите и т.н. Просто такава класация не трябва да има.