IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford и GM ще правят съвместно трансмисии с 9 и 10 степени

Новите автоматични скоростни кутии на двата производителя ще са готови през 2015 г.

Ford и GM ще правят съвместно трансмисии с 9 и 10 степени

Компаниите Ford и General Motors са започнали съвместна разработка на 9- и 10-степенни автоматични трансмисии с цел подобряване на разхода на гориво на техните модели. Това съобщи изданието Automotive News, което се позовава на експерт от компанията LMC Automotive.
Ford и GM ще правят съвместно трансмисии с 9 и 10 степени
Тази фирма също участва в разработката на новите скоростни кутии. Те ще позволят поддържането на по-ниски обороти на двигателя по време на движение, като това ще доведе до по-нисък разход на гориво.

Засега разработката на Ford и General Motors е в начален стадий, като се очаква истинската работа да стартира в началото на 2013 г. Проектът трябва да бъде завършен две години по-късно, като за тогава е планирано пускането на новите трансмисии в моделите на двата автомобилни производителя.

Според източника на Automotive News, специалистите от General Motors разработват 9-степенна скоростна кутия за своите модели с предно предаване. На свой ред инженерите от Ford са съсредоточили усили върху създаване на 10-степенен автомат за пикапи, всъдеходи, спортни коли и автомобилите със задно предаване. От GM официално потвърдиха за съвместния проект, но отказаха други подробности.

Намерения за пускане в производство на 9-степенна автоматична скоростна кутия по-рано обявиха Mercedes-Benz, Honda и ZF. Корейските концерни Hyundai и Kia пък разработват напълно самостоятелно трансмисия с 10 степени.

0 от 500
  • #26
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Никой не отрича това. Просто такива са реалностите. Техниката при германците се развива постоянно и постепенно ден след ден. Може днес да излезе н ов модел, но след 5-6 години много неща в него са променени и усъвършенствани. Как е при корейците? Изкарват сега нов, готин модел, а след 4 години нещо съвсем различно. И защо не усъвършенстват старото, а се мъчат отново да печелят симпатии с новото? Пример стария и новия i30.
  • #25
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    1,6 мотора 102к.с. го изпипват вече 20години,кога ще "изпипат" някой по нов.
  • #24
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Корейците се опитват да бъдат иновативни, но копирането не винаги се отдава добре. Затова и всичката им техника е такава - добра, но все има нещо недодялано. Я софтуера няма да е наред, я електрониката нещо. Това според мен се дължи на желанието всичко ново да се въвежда бързо и ако може различно отпреди. Вижте германците какво правят - бавно и последователно всичко се доусъвършенства и изпипва. Експериментите са оставени за корейци и французи. Японците са друга бира. ПО-добра от всичко накуп.
  • #23
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Киа и Хюндай са за хора, които пишат "вище" вместо "вижте".
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Kazanova ( преди 11 години )
    Кико,аз бях,този "гений" ,като малки се карахме кой Siamson е с 3 скорости и кой с 4,а сега децата спорят за 18 скорости на колелото, не че и тук не е мътна и кървава понякога!!!
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 11 години )
    Браво, на втория коментар! Посмях се от сърце.
  • #20
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Киа и Хюндай са за хора разбиращи от коли, а не от *** майки, които знаят гОуфо и аЛуди(име,което нищо не означава) и после реват като се усетят как са се нашили с нещо скъпо, но за сметка на това нискокачествено.
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Корейците се развиват много бързо, вище какво стана при електрониката и кой кого копира, кой произвежда и кой лепи марки само, така че не ги боготворете чак толкоз тез японци.
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Копирането не носи особени успехи, а качеството! То бавно преодолява натрупаните предубежденияа, но не може ни да се копира, ни да се краде! Затова вече като се каже "японско" се разбира качествено.
  • #17
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да, корейците са страхотни иноватори - с техника крадена от японците и дизайн, краден от европейците. То с копиране всеки знае!