IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda и Fiat се сдружават до месец

Първата обща разработка на двата производителя ще бъде роудстър

Mazda и Fiat се сдружават до месец

Mazda Motor Corp. и Fiat SpA могат да постигнат договореност за създаването на стратегически бизнес-алианс още през следващия месец. Самото подписване на договор между двата производителя ще стане до края на годината, като засега и двете страни не споменават подробности за сделката.
Mazda и Fiat се сдружават до месец
По-рано компаниите съобщиха, че работят съвместно по създаването и пускането на пазара на роудстър със задно предаване. Новият модел ще се продава под марките Mazda и Alfa Romeo. В основата на автомобила е шасито, на което ще бъде изградено следващото поколение на MX-5.

Италианската и японската версия на роудстъра ще се отличават един от друг на външен вид, като всяка ще бъде построена по каноните на съответната марка. Различно ще бъде и техническото оборудване на моделите, като в това число влизат и двигателите, с които ще бъдат снабдени. И двата роудстъра обаче ще се сглобяват в завода на Mazda в Хирошима.

От японската компания разкриха, че започват разработката и на напълно нова платформа заедно с Alfa Romeo. Засега обаче не е ясно за какъв тип автомобили ще бъде използвана тя, както и кога ще бъде готова за производство.
 

0 от 500
  • #27
    2 rate up comment 9 rate down comment
    до 555 ( преди 11 години )
    "Ще станат..."Някога, но не сега, се пееше в една готина песен
  • #26
    16 rate up comment 1 rate down comment
    555 ( преди 11 години )
    Така се работи,интелигентно а не като Фолксваген искали да ми купуват Алфа. ФИАТ ще станат най-добрите производители на най-съвременните и стабилни, красиви автомобили.
  • #25
    1 rate up comment 6 rate down comment
    До анонимния ( преди 11 години )
    Добре отворко!Явно остава да ме убедиш че някъде карат по-качествени автомобили от тези в Европа.Или, че Европа не е около 700 млн. платежоспособни клиенти, срещу около 330 млн. на САЩ и Канада заедно.Единственният пазар, който може да се сравни с европейския, е този в Китай,но пък точно там ще ти е още по-трудно да изброиш моделите в продажба на Fiat.Хайде, забий ме в земята, като изброиш автомобилите, които се продават под името на марката!А колкото до света,мисля,че ставаш смешен,глупчо!
  • #24
    4 rate up comment 2 rate down comment
    1! ( преди 11 години )
    Мдам хубаво звучи. Това беше мечтата на доста хора 80 и 90-те Италиански автомобил произвеждан в Япония, това граничи със съваршенство. Уви реалностите към днешна дата са доста по-различни и конкретно в статията става въпрос за друг вид сътрудничество. Дано е ползотворно ,но както казва народа "една птичка пролет не прави"
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Явно имаш в предвид само Европа,но света отдавна не е само това което четеш ти.....не се излагай с такива въпроси ?
  • #22
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Може ли ( преди 11 години )
    някой от вас да изброи автомобилите , които се продават в момента под марката Fiat?И да се опита да ги сравни с тези под марките Renault, Peugeot,Citroen,Ford, Skoda.Нарочно изключих от списъка VW, за да не отключа изградените вече условни рефлекси на няколко форумни "капацитета" И дали няма да се иззненадат някои от тях, като видят резултатите.
  • #21
    9 rate up comment 1 rate down comment
    K. и*e Alligatori ( преди 11 години )
    Поздрави на всички фенове на "Италианките" и Mazda,това ще е ползотворен ALLIANZ ,за двете марки в тези трудни времена.Забелязвам,че няма изтрити коментари,още едно доказателство за интелигентността на феновете!!!!!!!!!!!!!!!
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Един го написа по-долу.
  • #19
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до: Жицата ( преди 11 години )
    Абе ти да не си се нашмъркал рано,рано?Къде прочете,че Нисан са купили Рено?
  • #18
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    бъчи,въпреки,че си извънаредно тъпо парче,този път съм абсолютно съгласен с теб.Имаш по един + от мен за правилните неща,които си споменал.Надявам се по-често и занапред да те слуша повече главата.Аз също се радвам,че Мазда,а не обратното ще ги произвежда тези автомобили,защото всички знаят каква огромна разлика има между качеството на Мазда и Фиат.Не казвам,че Фиатите са лоши коли,но са много далеч от класата на японците.За Рено-Нисан съм абсолютно на същото мнение.Рено обезличи Нисан...