IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda и Fiat се сдружават до месец

Първата обща разработка на двата производителя ще бъде роудстър

Mazda и Fiat се сдружават до месец

Mazda Motor Corp. и Fiat SpA могат да постигнат договореност за създаването на стратегически бизнес-алианс още през следващия месец. Самото подписване на договор между двата производителя ще стане до края на годината, като засега и двете страни не споменават подробности за сделката.
Mazda и Fiat се сдружават до месец
По-рано компаниите съобщиха, че работят съвместно по създаването и пускането на пазара на роудстър със задно предаване. Новият модел ще се продава под марките Mazda и Alfa Romeo. В основата на автомобила е шасито, на което ще бъде изградено следващото поколение на MX-5.

Италианската и японската версия на роудстъра ще се отличават един от друг на външен вид, като всяка ще бъде построена по каноните на съответната марка. Различно ще бъде и техническото оборудване на моделите, като в това число влизат и двигателите, с които ще бъдат снабдени. И двата роудстъра обаче ще се сглобяват в завода на Mazda в Хирошима.

От японската компания разкриха, че започват разработката и на напълно нова платформа заедно с Alfa Romeo. Засега обаче не е ясно за какъв тип автомобили ще бъде използвана тя, както и кога ще бъде готова за производство.
 

0 от 500
  • #47
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    drugar4etaa,uraaa az sam mazda fen be
  • #46
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И фиат ще ги спаси ,стойте и гледайте кво става
  • #45
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Че те Mazda,са съсипани от Ford,търсят спасение при Fiat!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #44
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Фиат като нищо ще съсипят Мазда
  • #43
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дано да не тръгне надолу Мазда че ще е много жалко, и ще стане нещо като Рено-Нисан сътрудничеството - всичко ,което се развали е маде ин Рено.
  • #42
    4 rate up comment 7 rate down comment
    A бе Дошо, ( преди 11 години )
    толкова си изтрещял на тема VAG,че "светиш"Сделката е .че VAG притежава 19.8 %от Suzuki.Up! си получи признанието в света и без помоща на японците.А Fiat мисля,че най-напред трябва да спасят себе си от фалит, преди да спасяват "технологично" която и да е фирма.Но за тях има шанс, за разлика от ситуацията с теб,където положението е неспасяемо!
  • #41
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вземе е всички да си вземат поука от злощастната съдба на сузуки, които имаха неблагоразумието да сключат сделка с ВАГ. За разлика от тях Фиат имат какво да дадат като технологии и дизайн на всеки един автомобилопроизводител.
  • #40
    3 rate up comment 3 rate down comment
    batito ( преди 11 години )
    г-н Винтеркорн ваш ред е. Какво ще измислите?
  • #39
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Който се е хванал с ФОРД ,е фалирал тотално,след ФОРД ,чакат Лешоядите Китайци и Индийци, Форд работи за тях,създава *** от всичко до което се докосне!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #38
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ако не бяха Форд да спасят Мазда от фалита сега Мазда щяха да са в историята.