IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar разкри предсрочно F-Type

Роудстърът ще се предлага с 3 избора на двигател

Jaguar разкри предсрочно F-Type

Първите оригинални фотографии на новия модел на Jaguar - компактният роудстър F-Type, се появиха в интернет преди официалното представяне на автомобила, което е планирано за започващото на 27 септември международно изложение в Париж.
Jaguar разкри предсрочно F-Type
По предварителни данни роудстърът ще се предлага в два варианта на 3.0-литровия V6 двигател, оборудван с механичен компресор. Те ще доставят мощност съответно 340 к.с. (450 Нм) и 380 к.с. (460 Нм). Третата версия е с мотор V8 с обем 5.0 литра. Той ще бъде поставян на "зередената" версия R, чиято мощност ще бъде между 510 и 550 к.с.

Основната трансмисия ще бъде 8-степенен автомат, но се очаква да има и версия с традиционната механична скоростна кутия.
Jaguar разкри предсрочно F-Type
Засега от Jaguar не разкриват никакви технически подробности за автомобила, като това ще стане на изложението в Париж. Очаква се най-мощната версия - F-Type R, да ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 5 секунди, а максималната й скорост да бъде 290 км/ч.
Jaguar разкри предсрочно F-Type
Новия модел на Jaguar трябва да заеме пазарната ниша между Porsche Cayman/Boxster и Porsche 911. От компанията-производител предполагат, че търсенето между версиите купе и роудстър ще бъде разпределено по 50 % за всяка версия.

Тагове: jaguar f-type
0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Ако 5 литров, V8 с 550 к.с. монтирана на сравнително компактно купе ускорява за 5 секунди и развива 290 км/ч. то по-добре изобщо да не го пускат, вече не е актуално! Виж за V6 двигателя с 380 к.с,това са доста добри параметри