IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo показва "моторно" MiTo

В Париж ще видим версия на машината, посветена на световния шампионат по супербайк

Alfa Romeo показва

На международното изложение в Париж Alfa Romeo ще покаже специална версия на модела си MiTo, която ще получи добавка SBK към името си. Автомобилът е построен по повод началото на участвието на компанията в световния шампионат по супербайк - Superbike World Championship (SBK).
Alfa Romeo показва
Специалната версия е базирана на варианта Quadrifoglio Verde. Каросерията на хечбека е в два цвята, а машината разполага с 18-инчови джанти, спирачни механизми Brembo и фирмено адаптивно окачване.

Под капака на автомобила е разположен турбо-двигател MultiAir с обем 1.4 литра и мощност 170 к.с. Машината ускорява от 0 до 100 км/ч за 7 секунди, а смесеният разход на гориво е 4.8 л/100 км.

От тази серия ще бъдат пуснати само 200 бройки, като засега цената им не се съобщава. Освен това Alfa Romeo ще покаже и версия MiTo SBK Special Series със спортна задна броня, хромиран спойлер и титаново покритие на огледалата.
 

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само не разбрах каква е връзката на Алфа Ромео със световния шампионат по супербайк?Някой,ако може да даде смислен отговор ще го поздравя.Друг е въпроса,че този модел на Алфа никак не ми харесва на външен вид.На снимки не изглежда толкова зле,но на живо е направо отврат.Ех какви хубави и красиви автомобили правеха Алфа.Едни от най-красивите,а сега едно нищо.Иначе двигателите и техническата част радват.Там забележки просто нямам.Добри двигатели и перфектен разход на гориво.