IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японци пускат голф-количка по улиците си

Собственик на компанията-производител е бивш служител на Toyota

Японци пускат голф-количка по улиците си

Японската компанията Town EV планира през следващата година да пусне в масово производство първия ултракомпактен електрически автомобил, който по размери е по-малък от обикновена количка за голф. Собственик на фирмата-производител е бившият служител в Toyota Йоширо Сигумото.
Японци пускат голф-количка по улиците си
Конструкцията на едноместния електромобил е предимно от алуминий, като машината няма странични врати и прозорци. Тя разполага с малък комплект акумулатори, които след зареждане могат да й доставят 50 км. пробег. Максималната скорост на придвижване е 50 км/ч.

Според Сугимото, който е работил повече от 16 години в Toyota, в момента се очаква творението му да бъде официално одобрено от властите, за да започне производство. Цената на електромобила ще бъде $10 000 в началото, но при производство и продажба на 1000 машини годишно тя ще падне до $7600.

В Европа вече няколко компании пуснаха подобни ултракомпактни автомобили, които се регистрират като мотопеди и могат да се управляват и без шофьорска книжка. Компанията Renault пък показа модела си Twizy, който в базовата си версия също няма врати, а базовата му цена е 6990 евро.

Тагове: town ev
0 от 500