IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е най-качествен според американците

Германците са на върха на класацията на Strategic Vision

Volkswagen е най-качествен според американците

Автомобилите на концерна Volkswagen бяха признати от американците за най-качествени на местния пазар. Хечбекът Golf, кабриолетът Eos и кросовърът Tiguan заеха първи места в своите сегменти в класацията на компанията Strategic Vision, която всяка година изготвя рейтинг на най-качествените модели - Total Quality Index.
Volkswagen е най-качествен според американците
Освен автомобилите, които се произвеждат под марката Volkswagen, американците гласуваха за седана Audi A4 като най-добър в сегмента на компактните премиум-автомобили, а лимузина Audi A8 е най-качествена в клас "лукс".

Второто място е за компанията Ford, която печели първото място в класа на кросовърите със средни размери с модела си Flex. Освен това F-150 и F-250/350 са на върха при пълноразмерните и тежки пикапи.

На трето място се нареждат автомобилите на Chrysler, въпреки че нито един от моделите на марката не спечели първо място в някоя от категорииите. При компактните автомобили №1 е Fiat 500, при пълноразмерните седани лидер е Dodge Charger, а Jeep Grand Cherokee е най-качествен при всъдеходите със средни размери.

Американците отчитат и качествата на машините на BMW, като избраха моделите X6, Z4 и 1-Series на първо място в сегментите им. С "отличници" в два от класовете може да се похвали и General Motors, след като при "премиум-купета" за №1 бе избран Chevrolet Corvette, а Chevrolet Volt е на първо място при колите със средни размери.

В рейтинга така и не намери място нито един модел на Toyota, Lexus, Infiniti, Kia и Hyundai.

За съставянето на подобна класация специалистите от Strategic Vision са се допитали до 45 930 шофьори, които е трябвало да оценят управляемостта, динамиката, дизайна, комфорта, икономичността и други елементи на своите коли. Взети са под внимание и дефектите, които са давали колите.

През миналата година победител в същата класация бе Ford, следван от Honda, която през тази година спечели награди само в 3 от категориите, и Volkswagen.
Volkswagen е най-качествен според американците

0 от 500
  • #161
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Прочети статията ти може и да си сънувал каква е била класацията за миналата година, но реалноста е друга тук са написани победителите и от миналата година"Ford, следван от Honda, и Volkswagen. " Субару Мазда и Тойота не са описани, може да са били в дъното с по един модел.
  • #160
    1 rate up comment 4 rate down comment
    vagen6tazen_nain_nai ( преди 11 години )
    horata sa kazali po dobre da karam bolest otkolko volsVAGEN
  • #159
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много се кефя като гледам агонията на фена на Хюндай и фена на Тойота. Единствената гънка на мозъка им се мъчи да измисли причина да омаловажи унижението и презрението, което показаха към любимите им марки американците. И Американците като хората в останалия свят смятат Европейските коли за еталон и най-вече немските. Но Фена на Тойота и на Хюндай не могат да приемат това. Направо се забавлявам с напъните им да родят най-малоумната мисъл. Особенно много ме разсмя това : Лошите резултати на Тойота и Хюндай-КИА се дължали на: Ами това по-скоро означава че въпросните марки се купуват от трезвомислещи хора които трудно дават оценка пълно 6. Все едно да сравняваме някой завършил национална математическа гимназия с 5.50 с някой който има пълно 6 от селкското школо само щото е единствения който може да срича. ХА, ХА, ХА, ХА! Само че какво виждаме? Лексус бе лидер преди години в луксозния клас в САЩ а сега е зад БМВ и Мерцедес. Какво означава това? Че тия които преди са купували Лексус бързо са го сменили с немските премиум. И да вземат че да ги оценят и като най-качествени. Май излиза, че тоя от математическата с 5,50, много точно си е дал оценката. Ама едната гънка не открива логиката. Тя просто се мъчи да измисли най-невероятната причина, вероятно да убеди себеси, защото всеки интелигентен човек би се изсмял на тъпите им доводи.
  • #158
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Няма какво да говорим. Кои коли са най-качествените за Американците? Европейските! Кои коли не броят за качествени? Toyota, Lexus, Kia и Hyundai. Ама сега това, онова, хъката мъката, миризливия фен на Хюндай и фистинга, фена на тойота ако ще да се удавят в изпражненията си все тая. Това няма да промени нещата, нито ще промени мнението на хората в Америка. Хич не се хабете каузата ви е изгубена, новината вероятно е обиколила целия свят вече и вашите жалки хлипания са глас в пустиня. Миризма време е да приемеш, че стария служебен Хюндай на баща ти никой не го брои за кола по света. И вземи си смени памперса че пак е прелял.
  • #157
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ехе ти намери една новина ама не си я прочел, става въпрос за 20г. Ауди 5-та ръка, не се знае дали не е от Украинските ***, безакцизни. За сметка на това.Трудно може да се бият рекордите на Тойота по проблеми и сервизни акции. Не се сещам друга марка на която съда в САЩ да и спре производството на 8 модела.Ето част от многобройните проблеми на марката и теглото на собствениците:Проверяват 1,8 млн. тойоти за проблем в *** на газта......Проблемите на Toyota не свършватВсе още не са утихнали проблемите свързани с *** за газ на около 8 милиона автомобили с марката Toyota, които предстои да посетят сервизите, когато нов проблем надвисва над японската фирма.Заваляха оплаквания за проблеми с ускорението и на Toyota Prius, които обаче не се дължат нито на постелките, нито на дефектни механизми при *** за газ. Досега има около 100 оплаквания само в САЩ, в Япония записаните проблемни случаи са 14.http://***.automedia.bg/news/article_8877.htmlОще проблеми за Toyota. Как изобщо се движат колите им?Toyota призна: Има проблем със спирачките на Prius...Японският автомобилен гигант "Тойота мотър" (Toyota Motor) затъва...Откриването на дефекта в автомобилите "Лексус", заради който през сервизите трябва да преминат 335 000 коли от марката, е отнело почти две години, признаха от "Тойота".....Другия път като видиж някоя новина за някое старо Ауди се сещай за десетките милиони нови Тойотки, които редовно ги връщат в сервиза заради безбройни дефекти. Не напразно Тойота я няма в Челните места на Адак през тази година и Американците не я броят за качествена.
  • #156
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ауди се разпадна на пътя, шашна производителиСтранен инцидент с "Ауди" втора ръка, което се движило около месец по българските пътища, удиви производителите на немските коли.Случката се разиграла наскоро с търновски шофьор, докато пътувал за Свищов. Димитър Върбанов шофирал "Ауди А 6", когато край село Козловец се скъсал задния мост на возилото. Двете задни колела, заедно с окачването, се затъркаляли самостоятелно и ударили друга кола. Шашнатият шофьор пък се оказал в нивата край пътя. За щастие инцидентът се разминал без пострадали хора. Младият мъж направил множество снимки на пораженията и ги изпратил за мнение в немската компания производител, както и до българското и представителство в София. "Засега са ми отговорили само от представителството у нас, че нямат друг такъв случай. Колата е внос от Австрия чрез българска автокъща, взех я месец преди това и мина технически преглед, преди да я регистрирам", обясни Димитър Върбанов.По случая се води разследване. Автоексперти умуват върху дефект или "умора" на метала, от който е изработен моста. Допуска се и умишлена повреда, или пък Аудито да се е разбило от дупките по българските пътища. Колата е дадена за техническа експертиза, а разочарованият водач обмисля да заведе дело за щетите.
  • #155
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Жоро ( преди 11 години )
    Няма лош Автомобил или Мотоциклет-ИМА лош собственик! :)
  • #154
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Няма какво да говорим. Кои коли са най-качествените за Американците? Европейските! Кои коли не броят за качествени? Toyota, Lexus, Kia и Hyundai. Ама сега това, онова, хъката мъката, миризливия фен на Хюндай и фистинга, фена на тойота ако ще да се удавят в изпражненията си все тая. Това няма да промени нещата, нито ще промени мнението на хората в Америка. Хич не се хабете каузата ви е изгубена, новината вероятно е обиколила целия свят вече и вашите жалки хлипания са глас в пустиня. Миризма време е да приемеш, че стария служебен Хюндай на баща ти никой не го брои за кола по света. И вземи си смени памперса че пак е прелял.
  • #153
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много се кефя като гледам агонията на фена на Хюндай и фена на Тойота. Единствената гънка на мозъка им се мъчи да измисли причина да омаловажи унижението и презрението, което показаха към любимите им марки американците. И Американците като хората в останалия свят смятат Европейските коли за еталон и най-вече немските. Но Фена на Тойота и на Хюндай не могат да приемат това. Направо се забавлявам с напъните им да родят най-малоумната мисъл. Особенно много ме разсмя това : Лошите резултати на Тойота и Хюндай-КИА се дължали на: Ами това по-скоро означава че въпросните марки се купуват от трезвомислещи хора които трудно дават оценка пълно 6. Все едно да сравняваме някой завършил национална математическа гимназия с 5.50 с някой който има пълно 6 от селкското школо само щото е единствения който може да срича. ХА, ХА, ХА, ХА! Само че какво виждаме? Лексус бе лидер преди години в луксозния клас в САЩ а сега е зад БМВ и Мерцедес. Какво означава това? Че тия които преди са купували Лексус бързо са го сменили с немските премиум. И да вземат че да ги оценят и като най-качествени. Май излиза, че тоя от математическата с 5,50, много точно си е дал оценката. Ама едната гънка не открива логиката. Тя просто се мъчи да измисли най-невероятната причина, вероятно да убеди себеси, защото всеки интелигентен човек би се изсмял на тъпите им доводи.
  • #152
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тия Тико изкарват по 1 млн. километра без ремонт на мотора. Таксиджийте по толкова ги караха без ремонт. Страшна колица е.