IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Познавате ли тези автомобили?

И по-малките американски производители правят забележителни суперколи

Познавате ли тези автомобили?

Производителите на автомобили в САЩ не могат да се похвалят с кой знае какви суперколи. Да – масъл кар и огромни пикапи има колкото искаш, но машините като Ford GT40 и Chevrolet Corvette са едни от малкото суперколи от големи производители. Има обаче доста наистина впечатляващи машини, за които много хора не са чували. Ето десет от най-интересните.

Anteros
Познавате ли тези автомобили?
Каросерията на този автомобил на някои им изглежда твърде грозна, за други е великолепна. Въпрос на избор. Anteros ползва „тялото” на Corvette C6 и е насочен към тези, които наистина обичат стила и класическия вид на автомобилите. Двигателят е 6.0 литров, V8 с мощност 550 к.с.

Mach7 Falcon
Познавате ли тези автомобили?
Целият автомобил е направен от карбон, но не това е най-впечатляващото в него. Mach7 Falcon разполага със 7.0 литров, 8-цилиндров мотор с мощност 620 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия. Общо взето – изтребител само че не във въздуха, а на шосето.

Mosler MT900S
Познавате ли тези автомобили?
Може ли на автомобил, който тежи само 880 кг., да се сложи V8 двигател с мощност 435 к.с. Явно може, защото тази кола представлява именно това. Тя е създадена от няколко любители на силните усещания и се радва на доста сериозна популярност. Освен това е и доста рядка кола, която трудно може да се намери и на аукцион.

Rossion Q1
Познавате ли тези автомобили?
Вижте тези цифри – ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.1 секунди и обща маса 990 кг. Този фантастичен автомобил също е направен в САЩ, като се предлага без двигател и трансмисия. Тях клиентът си ги избира сам. Посочените по-горе характеристики са за 3.0 литров V6 турбо-мотор на Ford с мощност 450 к.с.

Saleen S7
Познавате ли тези автомобили?
Двигателят на този звяр е с обем 7.0 литра и мощност 550 к.с., който е комбиниран с 6-степенна трансимисия. Има и версия S7 Twin Turbo със 750 к.с., който позволява развиване на скорост от 399 км/ч.

Carbon Motors E7
Познавате ли тези автомобили?
Повечето полицейски коли поначало са проектирани като пътнически и едва след това се модифицират за нуждите на органите на реда. При Carbon Motors E7 обаче нещата не стоят така – той е напарвен от нулата и е подчинен изцяло на идеята за патрулиране по улиците и преследване на престъпници. Обзаведена е с дизелов двигател на BMW с мощност от 240 к.с. Да – няма грешка, дизелов двигател за полицейски автомобил на САЩ. Машината все още не е завършена, но се очаква съвсем скоро да постъпи на служба.

California Custom Coach Model 876
Познавате ли тези автомобили?
Един от най-великите правени някога американски автомобили бе Auburn Speedster. За съжаление, алиансът Cord-Auburn-Duesenberg се разпадна много отдавна. От това се възползва малката компания California Custom Coach, която създава реплики на легендарния автомобил. Машината е в същия вид, в който е била и през 1936 г. Нейният двигател е V8 с мощност 295 к.с., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.7 секунди.

Local Motors Rally Fighter
Познавате ли тези автомобили?
Експерти нарекоха Local Motors Rally Fighter доказателство, че американският гений в областа на дизайна все още работи с пълна сила. Този автомобил не само е един от най-добрите всъдеходи в света, но и е живо свидетелство за една напълно нова концепция. А именно – машината е създадена от цяло общество дизайнери и инженери, които са дали своите предложения и виждания на специална страница в интернет. Именно там са събрани и част от парите за производството на този автомобил, което показва, че концепцията работи. Двигателят на автомобила е 6.2 литров V8 с мощност 430 к.с.

SSC Tuatara
Познавате ли тези автомобили?
Това е не само добре изглеждаща хиперкола. Това е великолепно изглеждаща хиперкола, проектирана от легендата Джейсън Кастриот. Разполага с 6.9 литров, V8 туин-турбо мотор с мощност 1350 к.с. Ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2.5 секунди, а главната задача на последната й версия е да постигне максимална скорост, която според инженерите на компанията, е 444 км/ч. Така ще бъде подобрено постижението на Bugatti Veyron Super Sport (413 км/ч). И САЩ ще може да се похвали с най-бързия автомобил на планетата.

DeLorean DMC-12
Познавате ли тези автомобили?
За разлика от предишните автомобили, този е добре познат. Най-вече от филма „Завръщане в бъдещето”, който направи тази машина много популярна. DeLorean е ирландски производител, които през 80-те години на миналия век е купен от компания от Тексас. Най-новата верися на машината се задвижва на ток.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Чочко ( преди 11 години )
    "(Така ще бъде подобрено постижението на Bugatti Veyron Super Sport (413 км/ч)."Само малко уточнение.. с новото BUGATTI Veyron Super Sport, направиха 430+ километра в час ;)
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Онзи ( преди 11 години )
    и американците не можели да правят коли
  • #3
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От показаните знам само 4:DeLorean DMC-12SSC TuataraSaleen S7Mosler MT900STuatra-та няма начин да я е имало на картинка от дъвките Турбо, щото колата я показаха за 1.ви път преди по-малко от 2 години, то все още няма дори истински такъв автомобил, това е просто рендер!Mosler-а го знам от една компютърна игра, тъй като си падам по състезателни симулатори и там го видях за 1-ви път (GTR2 е играта)Saleen S7 го знам доста отдавна, тъй като го имам на диекаст модел!DeLorean - за него няма смисъл да говориме, не познавам човек който се интересува от автомобили да не знае за тази кола!
  • #2
    2 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    SSC Tuatara я имаше на една от картинките от дъвки Турбо.
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    - ( преди 11 години )
    От всичките май DeLorean е най-известната или може би S7 защото беше в един клип на 50cent хаха