IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец погреба колата си с почести

Honda Civic бе изпратена подобаващо след повече от 30 години вярна служба

Американец погреба колата си с почести

Необичайно погребение се състоя неотдавна в Ню Йорк. Американец изпрати в последния си път своя автомобил, който му е служил вярно повече от 30 години.

Любопитното е, че колата, макар и с окаян външен вид, била все още в движение. А нейният собственик е категоричен, че толкава е бил привързан към нея, че още дълго време няма да се замисли за нова.
Американец погреба колата си с почести
Историята започва преди 31 години, когато жителят на Ню Йорк Гари Ейтлинт си купува чисто нов Civic. Той до такава степен се влюбва в него, че дори му дава име – Блюи (Bluey), тъй като по това време автомобилът е бил боядисан в синьо. От този момент двамата са нераздели, като преживяват доста неща заедно. Най-страшното от тях е през 1992 г., когато по време на улични безредици в града, колата е обърната и сериозно изпочупена.
Американец погреба колата си с почести
За целия този период машината изминава 170 000 мили (около 270 000 км), като по-голямата част от тях са навъртяни по улиците на Ню Йорк.

След 31 години вярна служба Ейтлинг решава да погребе автомобила, който вече става опасен, тъй като почти цялата му каросерия е изгнила. Гари, който е музикант по професия организира пищна траурна церемония. Почти целият квартал се събира, за да изпрати Блюи в последният й път. Дори тогава колата не подвежда своя собственик, като се движи на собствен ход.
Американец погреба колата си с почести

Тагове: honda civic
0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Излез на улицата и виж колко 30 годишни японски коли има на улицата и колко немски. Тогава говори какво искаш да виждаш.
  • #5
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какво толкова, те наще жигули и москвичи бяха на по толкова и бяха в движение. Жигулата на баща ми замина за скраб на 31 години, като двигателят и беше в перфектно състояние, но беше ужасно изгнила. Ако за всяка стара кола тука вдигахме церемонии нямаше да можем да се разминеме по улиците :) .
  • #4
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дори тогава колата не подвежда своя собственик, като се движи на собствен ход.Искам да вида след 30г някоя от германските нови трошки, които хвалите сега да се движи на собствен ход.270000км - та той мотора на Хондата тъкмо се е бил разработил
  • #3
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Незнам ама това определено няма как да е в движение в последните 20г. Пак някой чел нещо и не разбрал. Но пък написал цяла статия. Нима някой вярва, че това нещо би издържало технически преглед? Нима някой вярва, че някой ще си кара така колата и няма да го спре някой полицай и да я спре от движение? По вероятно тази кола е гниела в двора на тоя и сега е решил да поразчисти къщата си, но го направил по забавен начин.
  • #2
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не че е немарлив, просто тамошната пътна полиция не е рекетьорска. Ако леше тука, досега да беше сменил 3 пъти рег. номера, документи и задължително нова боя и изчукване на ламарините, щото иначе глоби.
  • #1
    29 rate up comment 1 rate down comment
    chavv ( преди 11 години )
    Егати 20 години не е намерил пари да оправи колата след безредиците... това е пример за НЕМАРЛИВ собственик