IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault пусна Megane RS в чест на победа във Формула 1

Специалната серия ще е с 2.0 литров мотор с мощност 265 к.с.

Renault пусна Megane RS в чест на победа във Формула 1

Компанията Renault, която е официален доставчик на двигатели за тима от Формула 1 – Red Bull, пусна лимитирана серия на модела си Megane RS. Тя е посветена на победата на пилота на тима Марк Уебър в Гран при на Великобритания миналата неделя.
Renault пусна Megane RS в чест на победа във Формула 1
Renault Megane RS Red Bull Racing RB7 е третия пореден модел, създаден от френския производител съвместно с отбора от Формула 1. Преди това французите пуснаха Twingo RB7 и Clio RB7.

Основното, което отличава специалната серия на двувратото купе от стандартната модификация, е черният цвят на екстериора, който рязко контрастира с боядисаните в жълто преден спойлер, корпуси на огледалата за обратно виждане и задния дифузьор. Украсата е довършена от апликации на кариран флаг на покрива и емблеми Red Bull Racing на вратите.

В салона принадлежността на Renault Megane RS към специалната серия се вижда от спортните седалки Recaro, които са със специално покритие, новия скоростен лост, както и със специална табела с поредния номер на машината.

Под капака на Renault Megane RS Red Bull Racing RB7 е поставен 2.0 литров бензинов мотор с мощност 265 к.с. и максимален въртящ момент от 360 Нм. На мякои пазари двигателят ще бъде оборудван със системата за икономия на горивото Stop&Start. Тя позволява разходът да бъде свален от 8.2 л/100 км зо 7.5 л/100 км при смесен цикъл, а нивото на изхвърлените вредни емисии е 174 г/км.

Посветената на Формула 1 серия на Renault Megane RS ще се продава в повече от 20 страни в Европа. Първият пазар, на който ще излезе автомобилът, е този в Австрия, като това ще стане още до края на настоящия месец.
 

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ? ( преди 11 години )
    Вагнер пак откърти поредния си бисер! "Кола-мечта" и рено!!? Ха ха ха!
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Вагнер ( преди 11 години )
    Рендака кърти!Това е кола мечта.265 к.с малиииииииий само да ми падне.
  • #7
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кажи му ренде и повече не го обиждай ;))
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    И каква е връзката между отбора на Ред Бул и Рено - че им доставят двигатели, за които биците си плащат!? Все едно Мерцедес да пуснат модел в чест на евентуална победа на Форс Индия каращи с техни двигатели. Или пък защо не пуснаха такъв модел в чест на победата на Уилямс, които също са с двигатели Рено - все пак *** има в пъти по-славна история от РБ. Всеки гледа да се присламчи към силните на деня.
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Рено трябва да възродят Алпин.
  • #4
    22 rate up comment 2 rate down comment
    nov ( преди 11 години )
    Айде чули недочули и коментираме! Айде гледайте Tоп гиър, в който меган RS бие Нисан 370Z и то на писта, нищо че е с предно и по-слаб мотор! Стига с предрасъдъците!
  • #3
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Болида на Рено и той ли е с предно ;)
  • #2
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какво са сложили тоя болид до този символ на ниско качество и компромиси с качеството.
  • #1
    5 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От тая марка лъха на евтино. Разбирам да си купиш Рено да вършиш работа и да са ти евтини частите но да си купиш спортна кола която да ти доставя удоволствие - трябва да си пълен *** който няма себеуважение.