IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin готви нов концепт на кросовъра Lagonda

Британците са готови и с прототип на нов седан

Aston Martin готви нов концепт на кросовъра Lagonda

Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin още преди няколко години обяви за възраждането на позабравената марка Lagonda. Проектът обаче се изчерпа с представянето на един концептуален модел и бе спрян. Сега компанията се връща към него, като е готова не само с нова версия на концептуалния кросовър, но и с прототип на втори модел - седан.
Aston Martin готви нов концепт на кросовъра Lagonda
В момента флагман на марката е моделът DBS, но той представлява Aston Martin в един неособено динамичен сегмент. Затова и британците се връщат към Lagonda, чийто концепт показаха през 2009 г. И след това не се чу нищо за него.

Както съобщава изданието Autocar, което цитира шефът на компанията Улрих Бец, първата версия на Lagonda е получила доста критики, но въпреки това проектът е още жив. Нещо повече – до края на година британците ще покажат обновен концепт на кросовъра, както и втори прототип – този път на седан.

Намеренията на Aston Martin са да се пребори с другия британски производител на луксозни автомобили – Bentley, който на изложението в Женева показа своя премиум-кросовър. Машината, която вероятно ще носи името Falcon, получи доста критки, но това не притесни нейните създатели и те работят доста активно най-вече по промяната на дизайна. Според специалистите и Aston Martin, и Bentley ще имат доста трудности при опитите си да наложат на пазара машини от подобен вид.

„Традиционните пазари за суперколи – САЩ и Европа, още не са излезли от кризата, докато в Китай интересът към подобни автомобили не е особено голям, тъй като местните хора не виждат смисъл да купуват и поддържат такива машини - обясни аналитикът от IHS Automotive Колин Коучмън. – Всичко това няма как да помогне на компании като Aston Martin”.

По данни на IHS Automotive продажбите на купето Aston Martin DBS през 2009 г. са били едва 691 брйки, а през 2010 – 824 (в тази цифра влиза и кабриолета DBS Volante). Това е едва 5 % от сегмента. Притеснителното за британците е, че най-близкият им съперник Lamborghini Gallardo има 2 пъти повече продажби. Подобни резултати карат компаниите да залагат на кросовъри, които освен че предлагат лукс, са по-удобни за експлоатация в развиващи се държави с по-лоши пътища. А в тези държави има богаташи, които искат да демонстрират благополучие, като си купят подобна машина.

Тагове: dbs lagonda
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    poiuy ( преди 12 години )
    По мое мнение - чудесен британски дизайн има този прототип. Финалният вариант вероятно ще изглежда още по-добре.до Анонимния под мен:Хората си купуват коли на тези луксозни марки, не само заради скоростта, а и заради много други техни достойнства ... без да ги е грижа, че спортния вариант на новия Голф или новото М5 са мноо бързи и много по-евтини.Колкото до РОЛС РОЙС и състезанията с него, то те са като да накараш кралицата да бяга по *** - просто не е създаден за тези неща.
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ne sum se vozil v Aston no sum gledal po Top Gear kak seriini modeli na Mercedes,BMW,Porsche napravo go razbivat na puh i prah na gonka ...To i pak po Top Gear davaha kak S klasa razbi Rolce Roys Phantom ....angichanite gi e qd na nemci i qponci no po-dpbroto si e po-dobro....
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Котоошу ( преди 12 години )
    Джипа на Ламбо е по-як защото зад Ламбо стои ФВ, и затова никой не може да се опре на Авентадор и Вайрон.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    БТК ( преди 12 години )
    Мое мнение,не ме убеждавайте в противното!Прозорците ... като на бункер са!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    mmm znam che ne moje da se sravnqvat, ama suv-a na Lambo mi haresva poveche, tozi e za po-ulegnali hora...
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Twenty2 ( преди 12 години )
    Анонимен ти виждал ли си Aston Martin???Возил ли си се,въобще имал ли си някакъв досег до тази кола освен в youtube.направо сте ми адски смешни като почнете да говорите такива глупости,няма как тази кола да е *** при положение,че е ръчна изработка,при положение че струва повече от цялото ви имущество и всичките пари който някога би изкарал през живота си... така че запази си завистливите коментарчета за себе си и не натоварваш другите,няма кола която да струва толкова пари и да е ***
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    raptor ( преди 12 години )
    Djipa Bentley be6e dosta po-qk...