IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прототип на бъдещия флагман на Acura дебютира в Ню Йорк

Моделът RLX ще се предлага като хибрид, но ще има и бензинова версия

Прототип на бъдещия флагман на Acura дебютира в Ню Йорк

Прототип на бъдещия флагман на Acura дебютира в Ню Йорк
Марката Acura, която компанията Honda създаде специално за пазара в САЩ, показа на автосалона в Ню Йорк прототип на бъдещия си флагман. Това е концептуалният модел RLX, който по всяка вероятност ще запази названието си, когато бъде пуснат в серийно производство.

Acura RLX Concept представлява първи поглед на дизайна и инженерните тенологии, с които ще разполага бъдещият флагман на компанията”, се казва в официалното прес-съобщение. Което, на практика, означава, че амтомобилът няма да претърпи кой знае какви промени за пускането си в серия. Това е предвидено за началото на 2013 г.

Показаният в Ню Йорк автомобил е снабден с 3.5 литров, 6-цилиндров бензинов двигател VTEC и три електоромотора. Съвместно те представляват хибридната система Sport Hybrid SH-AWD. Общата мощност е 375 к.с., като агрегатът се комбинира със 7-степенна автоматична скоростна кутия. Според Acura благодарение на ниското тегло динамиката на концепта е сравнима с тази на аналогичен модел, снабден с 8-цилиндров двигател. А разходът на RLX ще бъде 7.8 л/100 км. без значение дали се движи в града или извън него.

Създателите на машината допълват, че в серийния си вариант тя ще бъде достъпна и с бензинов двигател с мощност 310 к.с. и предно предаване. Хибридният вариант е със задвижване към четирите колела, в зависимост от избрания режим на пътуване.

Информация и снимки: Carscoop

Тагове: acura rlx
0 от 500
  • #6
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Коя истина бе ?Истината е, че любимите ти марка не могат да стъпят на малкия пръст на ХОНДА.Старите им мотори са по-икономични от новите немски.Какво да си говорим за съвременните?Толкова са напред, че нямат стигане.ЗА разлика от другите Хонда върви напред чрез наистина нови технологии, а някой правят фарове и споилери с безброй чупки.
  • #5
    1 rate up comment 16 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Истината боли нали...
  • #4
    5 rate up comment 21 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Демек това е Хонда "Леген" Legend , с други ламарини тип "ковчег" , изкопирали са естествено Opel Insignia...и сега го пробутват като автомобил..
  • #3
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Безкрайна поредица от.....Това да не ти е немски таралясник бе?Това е ХОНДА!ЗА сведение на смешковците тука - ХОНДА - свръхтехнологична фирма!Най-големия производител на ДВГ, неин е най-мощния атмосферен мотор, ХОНДА прави самолети, дело на ХОНДА е и робота АСИМО, който вече има второ поколение, много по-съвършено от предишното.......а германците правят тропкащи дизелчета
  • #2
    24 rate up comment 3 rate down comment
    !!! ( преди 12 години )
    Ето ги ,появиха се феновете VW.Произведена за да я караш дълго и с удоволствие,да посещаваш сервиза само за смяна на масло, да харчи малко ,а да върви много.
  • #1
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Сега ВАГ ще отговори на това със своя 1.4Т с разход над 10Л ахахахаJAPAN POWER!