IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водородни джипки за военните в САЩ

Американската армия получи първите автомобили Chevrolet с водородна клетка.

Водородни джипки за военните в САЩ


Американската армия получи първите автомобили с водородно задвижване, доставени от Chevrolet. Автомобилите са част от програмата на американците за намаляване зависимостта от нуждата от петрол и ще бъдат използвани в Хавай, където ще се разбере дали могат да бъдат полезни в реални условия.

"Армията продължава да търси нови технологии и партньорства, които да дадат на Съединените щати решаващо предимство", каза генерал-лейтенант Франсис Вирчински, командващ генерал на армията на САЩ. "Тези водородни превозни средства ще помогнат на американската армия в Тихия океан, укрепвайки нашата енергийна независимост."

Задвижваните с водород  Chevrolet Equinox се появиха за първи път през 2006 година. Те могат да изминат над 320 километра с едно зареждане, което трае само 5 минути. Автомобилите не изхвърлят в атмосферата никакви вредни СО2 емисии.

Тагове: chevrolet equinox
0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 4 rate down comment
    до Ime ( преди 12 години )
    Пич, казах ти го кратко точно и ясно - военните ползват дизел понеже не е толкова летлив и не се взривява при директно попадение в резервоара. А ти ако искаш може да продължаваш да си пишеш романчета и да се изкарваш че видиш ли "и той така казвал". Ами ако и ти така казваш защо изобщо се обади по-долу? Да си начешеш езика може би :)
  • #24
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Имй предвид, че дизеловият двигател е бил по- нов от бензиновият, следователно не толков добре разработен, нито толкова компактен. Докато вече е съществувал бензинов двигател готов за вграждане. Това е причината първите танкове да са бензинови. Да не споменаваме, че нй- първите танкове са били трактори, покрити с метални плочи.Едва през 1920 зпочва усъвършенствнето на дизела- чак след края на 1 световна война. И по време на втората вече е имало дизелови танкове.
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Цитирам:"В ранните етапи на развитие на танкостроенето обикновено е използван бензинов двигател. В края на 30-те години на миналия век започват да се използват дизелови двигатели...""В ранните модели фактически са монтирани автомобилни двигатели, но с нарастването на теглото на танка се появява необходимостта от специално конструирани двигатели."А да видим пак ли ще спориш за причината за минаване на дизеловите, мощни, двигатели.
  • #22
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Раптор- подчертавам- не съм фен на теориите за конспирации и прочие. А ти се наври и потърси информация и сам ще го откриеш. Доказано е, има и нучни материали по темата, но да ме убиеш- мързи ме да ти ги търся.Факт е, че в Сибир и Аляска има огромни, неразработени, залежи от петрол.Няма да споменавам новото нефтено наодища, което откриха наскоро в Атлантическия, близо до южна Америка. Според изчисленита на специалисти е горе долу колко арабските такив. Новината е на няколко месеца, потърси...
  • #21
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Я да видим какво съм писал аз:"Та оттам искат всичко да им е дизел, защото от логистична гледна точка... "А какво си писал ти:"Най важната причина е логистична."Не схванах за какво се опита да спориш ри`ъш ли...А ти почети мако за фугасните снаряди /жокер- фърли едно очо на температурат, която развиват.../.
  • #20
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до Ime ( преди 12 години )
    Защо военните ползват дизелови автомобили.Най важната причина е логистична.На дизел се движат танкове и БТР ,като основната причина е ,че не са толкова лесно запалими при поражение от противников огън.Нека си спомним дизеловия T 34 и бензиновите американски танкове ,наричани за кратко "Zippo"
  • #19
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до ime ( преди 12 години )
    Пълно е с дървени философи като теб. Прочети малко история на втората световна и ще видиш как стоят нещата. Погледай и малко кадри на запалени немски и невзривени руски машини(в началото на войната германците са с бензинови машини). А дизелът не се взривява при ДИРЕКТНО ПОПАДЕНИЕ В РЕЗЕРВОАРА умнико, докато бензинът става на факла. Приятно ми беше да те затапя.
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    rraptor ( преди 12 години )
    Не знам какви залежи имат... Тва са само твои или нечии спекулации. Аз със спекулации не боравя! ;) Не виждам, защо трябва да ме повтаряш! :D
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Раптор на идея си нямаш какви огромни залежи от петрол притежават щатите. Заедно с руснаците си има тактика. Разработват едно находище за да е готово за добив и го запечатват. Така, когато арабите останат без петрол- те ще командват парада. А само в Сибир и Аляска има находища, които по груби оценки надхвърлят арабските такива.А че водорода не е сред нас заради тях- глупости пак те ще се намърдав в добива и продажбата му. Няма да има разлика.
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    rraptor ( преди 12 години )
    Но не е основната причина! Има държави като Китай и Япония, които биха дали мило и драго да се отърват от зависимостта на петрола. Не са го направили, защото наистина не могат! Ако беше толкова лесно, до сега да са се намерили достатъчно хора, които да направят същите пари от водорода, каквито се правят и от нефта! ;)