IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водородни джипки за военните в САЩ

Американската армия получи първите автомобили Chevrolet с водородна клетка.

Водородни джипки за военните в САЩ


Американската армия получи първите автомобили с водородно задвижване, доставени от Chevrolet. Автомобилите са част от програмата на американците за намаляване зависимостта от нуждата от петрол и ще бъдат използвани в Хавай, където ще се разбере дали могат да бъдат полезни в реални условия.

"Армията продължава да търси нови технологии и партньорства, които да дадат на Съединените щати решаващо предимство", каза генерал-лейтенант Франсис Вирчински, командващ генерал на армията на САЩ. "Тези водородни превозни средства ще помогнат на американската армия в Тихия океан, укрепвайки нашата енергийна независимост."

Задвижваните с водород  Chevrolet Equinox се появиха за първи път през 2006 година. Те могат да изминат над 320 километра с едно зареждане, което трае само 5 минути. Автомобилите не изхвърлят в атмосферата никакви вредни СО2 емисии.

Тагове: chevrolet equinox
0 от 500
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Приканвам всички, провели изпитанията с водородни двигатели и резервоари в развойните си лаборатории, спешно да информират амер.армия, че е подложена на голяма опастност :).
  • #34
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "Не е семеиство,тука едни са рагат щоту не им пуска никоя"Като гледам по кое време си писал- май на теб не ти пускат...
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Раптор два линка за теб, да се образоваш:http://avgit.blogspot.com/2011/01/blog-post_2707.htmlhttp://***.spekulanti.com/pazari-commodities/13715-sasht_shte_razrabotvat_oshte_petrolni_zaleji_v_aliaska_i_meksikanskiia_zaliv"Да си начешеш езика може би :)"Човек ти когато четеш, разбираш ли изобщо какво четеш? Я се върни и прочети какво съм написал, осмисли го, пък тогава говори отново.
  • #32
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Като показатели е много добре, с едно НО: Изключително взривоопасно гориво! Много повече от бензина, метана и пропанбутана! Трябва сериозно да се поработи върху безопасността!
  • #31
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 12 години )
    Ей това си звучи направо невероятно - 320 км с 5 минути заряд, 0 емисии и използване на първия елемент в таблицата!!!Ей това е бъдещето. Щеше, може би, да е настоящето ако нямаше такива силни лобита на петролните компании.
  • #30
    3 rate up comment 0 rate down comment
    rraptor ( преди 12 години )
    Прощавайте, че преча на важни особи като вас, заемайки с моите постове вашето място за изява! :D Тва да си присмехулник е много модерно сред комплексари! ;)
  • #29
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не е семеиство,тука едни са рагат щоту не им пуска никоя
  • #28
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ГОСТ НЯКОЙ СИ ( преди 12 години )
    АБЕ ТОЯ САЙТ НА НЯКОЕ СЕМЕЙСТВО ЛИ Е? rraptor-ime...raptor-ime.. ИЗВИНЕТЕ ,ЧЕ ВИ ОБЕЗПОКОИХ-МНОГО СЪЖАЛЯВАМ
  • #27
    1 rate up comment 4 rate down comment
    rraptor ( преди 12 години )
    И понеже си много "информиран" ще ти кажа: не, не е доказано, че САЩ имат огромни залежи... Доказаните залежи са неособено грандиозни... ;) Явно работиш със спекулации, както казах по-долу! ;)
  • #26
    1 rate up comment 4 rate down comment
    rraptor do ime... ( преди 12 години )
    Не виждам в статията къде пише нещо за Русия и не виждам аз да съм споменавал. Кажи ми, как точно не си фен на теориите за конспирация, след като фактически излиза, че САЩ залагайки на алтернативните горива и задвижвания - шистов газ, биогориво, водород, хибриди, ел. автомобили и т.н., играят някаква игра да прикрият огромните си залежи... Каквито и залежи да имат, САЩ знаят, че рано или късно те ще им свършат! ;)