IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия

Резултати от техническите прегледи на TÜV.

Най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия

В Германия, всеки автомобил на възраст над три години преминава през техническите прегледи на организацията TÜV. Прегледите са предназначени за откриване на дефекти при автомобилите или проблеми с тяхната надеждност. Затова и всяка година както автопроизводителите, така и евентуалните купувачи на коли втора ръка чакат с нетърпение резултатите от изпитанията.

Последните резултати от тях показват, че Porsche 911 е автомобилът с най-малко дефекти. Легендарната спортна машина заема първото място в категориите до 7, до 9 и до 11 години и освен това е автомобилът с най-доволни собственици.

Германските коли отстъпват лидерството единствено в класацията за автомобили на възраст до 3 години. Там победител е Toyota Prius, който по-рано през годината се превърна в първият автомобил с алтернативно задвижване, който печели златната значка на TÜV. При возилата на възраст до 5 години най-надежден е Volkswagen Phaeton.

Топ 5 на най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия, според TÜV, вижте на таблиците долу (юли 2010 - юли 2011).


За периода от юли 2010 - юли 2011 над 8 млн. автомобила са преминали през техническите прегледи на организацията TÜV. При тестовете са се провалили 17% от 7-годишните коли, 22 % от 9-годишните и 27 % от 11-годишните. Тези машини ще трябва да претърпят сериозен ремонт, в противен случай ще бъдат спрени от движение.

Първият доклад на TÜV се появява през далечната 1971 година в Кьолн под заглавието: „Колко е безопасен Вашия автомобил? – доклад на TÜV Rheinland”. Две години по-късно, през 1973, първият официален „TÜV Авто доклад” е публикуван под шапката на VdTÜV, а през 1998 TÜV влизат в успешно партньорство с AUTO BILD. Днес докладът AUTO BILD TÜV е безспорен лидер на немския пазар що се отнася до автомобили „втора ръка”.

Тагове: porsche 911 toyota prius
0 от 500
  • #24
    30 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Няма нужда от коментари, ясно е ,че японските коли са най-здрави.
  • #23
    4 rate up comment 13 rate down comment
    М ( преди 12 години )
    аман от германци и от класации. Веднъж БМВ и Мерц имат модели на челните места при новите коли, после ги няма нито в добрите, нито в лошите. Аутомедия, имаше такава кладация при вас за новите коли в Германия. Като ще сравняваме, дайте я отново, и да сравним как се развиват марките и моделите по отношение на качеството. Това дето го имаме като инфо за 3 годишни коли, не значи, че сега е същото и само дава поводи за обиди на немско, на японско, на ***, на майка и сестра и т.н.
  • #22
    27 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    БМВ само ще си мечтаят да имат 20% от надеждността на ХОНДА не да са на 2% от Хонда.
  • #21
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ха чакай бе к'во съм гледал ?Той Шарана бил от ***.То и аз се очудих, че един колега си купи и му съдра джобовете преди време.Та швабето си набутали най-престижната марка да се мери с масовите японски машини хех баси и смеха.
  • #20
    15 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ами една Аглока, ами една MAzda CX9, това са колите, не тракащи бемв-та,дето са едни трошки както останалите немски назадничави марки.
  • #19
    30 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Един Лексус или Авенсис и няколко пъти по-удобен от БМВ,което пък и виси само по сервизите!
  • #18
    15 rate up comment 28 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Съдейки по стилът на писане, до момента има поне 4-5 коментара от един и същи промит мозък на японските автомобили! Няма лошо - и аз едно време харесвах САМО БМВ, но сега не е така. Но не е хубаво да сте коне с капаци. Огледайте се! Какви статистики ви гонят, какви ТЮВ и т.н.! Колата се купува да ти е удобна и да ти върши работа. Други я купуват за кеф. Какъв кеф и какво удобство в японска кола, това не мога да разбера!!! Голям праз, че била с 2% по-здрава от БМВ, една Хонда, например!
  • #17
    31 rate up comment 15 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    К'во става бе Гоуфъри?Тойота, Хонда, Мазда...нещо а?Къде е премиум марката Алуди и другите вагени?Набутали са германците там някакъв ван да се отсрамят отгоре, отгоре.Ми къде е БМВ с големио технически иновейшън?
  • #16
    30 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Toyota отново наказва германците. Автомобили до 11 г. от 5 автомобила- 4 японски! 3 Тойоти и 1 Мазда. Германците ясно показаха, че японските автомобили са най-здравите!
  • #15
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Най-гадните коли в тази класация може да се видят в графа най-ненадеждни до 3 и до 5 години. Това да си купиш нова кола а на третата година да ти е скъсала нервите от повреди, да е изгнила и да е вече ненадеждна е направо покъртително. Особенно ми е чудно Хюндай Санта Фе нали са с 5 години гаранция? Тя ако още на третата е ненадеждна за каква гаранция говорим изобщо?