IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi показа какъв ще бъде следващият Outlander

Концептът PX-MiEV II харчи едва 1.7 л./ 100 км.

Mitsubishi показа какъв ще бъде следващият Outlander


Mitsubishi показа концепта си PX-MiEV II на започналото вчера автомобилно изложение в Токио. Това е наследникът на друг концептуален модел PX-MiEV и ще бъде в основата на следващото поколение Outlander.

Машината е plug-in хибрид (може да се зарежда в контакта), който разполага с 2.0-литров, четирицилиндров двигател и два електрически мотора (един на предната и един задната ос), с обща мощност 162 к.с.  Електрическите двигатели разчитат на пакет мощни литиево-йонни батерии, които позволяват на автомобила да измине 50 км. без да използва бензиновия агрегат.

Когато батериите се разредят, кросовърът преминава на режим, включващ бензиновия двигател за тяхното презареждане. При рязко ускорение или при движение с по-висока скорост, например по магистрала, всички мотори работят в синхрон, което позволява автомобилът да харчи едва 1.7 л./100 км. Така той може да измине 800 км. без да презарежда.

От Mitsubishi обявиха, че следващото поколение на Outlander, което PX-MiEV II представа, ще бъде пуснато в серийно производство до 2 години.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошо замайваш ли се? Някой ден като събереш пари този модел ще е вече рециклиран! А вагена ще господства на пътя!
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо до долния Анони ( преди 12 години )
    Човек коментара ти кърти направо ;-)Забрави обаче да кажеш, че в ел. режим Вагена ще изминава 7км.Все пак ВАгените пуснаха Ку5, което в ел режим минава 5км.Сега като извадят новата им технология като нищо ще стигнат 7км :-)
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    На никакъв ваген не прилича.Прилична Ситроен Ц-кросер, защото Джипа на Пежо е на базата на Мицубишито, а Ситроена като част от ПСА е на същата база.Лично аз не се съмнявам, че Мицубишито ще е страхотно.Настоящия модел вече е спечелил слава на много надежден автомобил.Някой ден ако имам пари с радост бих го купил.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мишоци,в отговор VW ще пусне хибриден Tiguan,който ще харчи смешните 7.1/100.
  • #2
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Добре де, но защо прилича на ваген?
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    blah ( преди 12 години )
    яката работа, мицубиши къртят за пореден път. Разходът е 2 пъти по-малък от *** дето го показаха вчера, АУД на мицу е много по-добро, направо - красота :Д