IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi показа какъв ще бъде следващият Outlander

Концептът PX-MiEV II харчи едва 1.7 л./ 100 км.

Mitsubishi показа какъв ще бъде следващият Outlander


Mitsubishi показа концепта си PX-MiEV II на започналото вчера автомобилно изложение в Токио. Това е наследникът на друг концептуален модел PX-MiEV и ще бъде в основата на следващото поколение Outlander.

Машината е plug-in хибрид (може да се зарежда в контакта), който разполага с 2.0-литров, четирицилиндров двигател и два електрически мотора (един на предната и един задната ос), с обща мощност 162 к.с.  Електрическите двигатели разчитат на пакет мощни литиево-йонни батерии, които позволяват на автомобила да измине 50 км. без да използва бензиновия агрегат.

Когато батериите се разредят, кросовърът преминава на режим, включващ бензиновия двигател за тяхното презареждане. При рязко ускорение или при движение с по-висока скорост, например по магистрала, всички мотори работят в синхрон, което позволява автомобилът да харчи едва 1.7 л./100 км. Така той може да измине 800 км. без да презарежда.

От Mitsubishi обявиха, че следващото поколение на Outlander, което PX-MiEV II представа, ще бъде пуснато в серийно производство до 2 години.

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Никъде не съм казал че съм милионер, да богат човек съм! За онази С класа ли говориш с 500 коня, с която Мерцедес демонстрираха що е то автомобил! :)
  • #15
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Стига с тези хонди бе Дошо:) Не казваш нищо по въпроса а само задавш въпроси, нали се сещаш, че хибрида не е само ел.двигател! Как можа да сравниш Панамерата с Хонда НСХ.
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо до Анонимен ( преди 12 години )
    А пък ти понеже си милионер ще си караш С класата докато аз събирам пари за Хонда Акорд или Ситроен Ц Кросър нали?
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Много добре знаеш какво искам да кажа с това "нумизматична" стойност! Не се прави че не разбираш. Надявам се че разбираш.
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ами ХОНДА НСХ примерно.Цената на първите екземпляри е около 60000лв и тепърва ще расте.А може би с колекционерска стойност ще се сдобие Панамера дизел или Паджун а?ДА ще колко 928.Голфсваген ги бива само да обезличават.Направили един смешен Вейрон и станаха голямата работа.А на ел двигател ти ми кажи каква е подръжката?
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тук си прав "за съжаление"!
  • #10
    9 rate up comment 1 rate down comment
    blah ( преди 12 години )
    Нумизматиката все пак се занимава с монети, така че не виждам как е приложима към автомобили (може би вагините е по-добре човек да ги претопи и да изсече монети, кой зна какво имаш предвид), но има наистина култови хонди, тойоти, мицубишита. Особено моделите от 80те и началото на 90те. Тогава имаше много японски автомобили, които доминираха състезанията, сега вече няма толкова...
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    blah ( преди 12 години )
    Анонимен, няма кой знае какво значение... след 2012 в Европа новите автомобили тряба да харчат под 5 на 100 :(Всички тук може да се кефиме на големи двигатели с много коне, но за съжаление нещата отиват към хибриди или малолитражки.
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Те технологиите се развиват бързо и идват нови, но автомобилите остават. Я кажи митсубиши, тойота или хонда с нумизматична стойност! А под крилото на ваген има доста притенденти за такива!
  • #7
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошо я кажи колко живот имат тези хибриди, и колко им струва подръжката? Като гледам няма да може да икономисваш парички и да си живуркаш безгрижно.