IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дворец на колела

eleMMent съчетава лукса на тузарска яхта, различен дизайн и двигател с 510 к.с

Дворец на колела


Обикновено притежателите на суперлуксозни яхти са влюбени в плаващите си къщи, но винаги  мечтаят за нещо още по модерно, скъпо и комфортно, с което да смаят  любими, конкуренти или просто да почешат егото си.

Иновативна и удобна яхта, но за движение по пътищата! Нима това е възможно? Оказва се, че отговорът е “Да”.

Marchi Mobile представи луксозния кемпер eleMMent, който с атрактивния си дизайн, сътворен от Colani ще привлече вниманието не само на минувачите, но и това на собствениците си. „Къщата на колела“ е дълга 12 метра и тежи 12 тона. Тя ще се предлага в три основни варианта: като мобилен шоурум, VIP-шатъл или в къмпинг версия, наречена Palazzo. Последният вариант е най-скъп.  Все още е загадка как ще се чувства „капитанът“ на возилото, който ще разчита на двигател с мощност 510 к.с, съчетан с автоматична скоростна кутия, с междинни предавки.

Първата мисъл, поглаждайки към автомобила, в зоната между огледалата за обратно виждане може да е, че това е просто проект на Луиджи Колани, който би ползвал за рекламни цели. Характерно за предната част е, че доминират елементи от леки автомобили. Примерно бронята, фаровете и калниците. Странно изглежда отделената като остъклен кръгъл балкон шофьорска кабина. Тези детайли обещават по-добра аеродинамика от тази на конвенционалните возила в класа.

Когато завали от покрива се задейства ротационна чистачка. В предишните модели на Colani се завърташе перка с три пера. Странно какво иновационно има в това, но е забавно, а и прилича на големите яхтени рулове.

Използваемата площ в кемпера е около 30  кв. м.,  а на покрива е обособена тераса с площ от 20 квадратни метра над която може да се издигне твърд сенник. В "австро-италианската" дворцова атмосфера на интериора се набиват на очи богато украсени барокови мебели, както и обособени пространства с модерни минималистични мебели.

Всъщност всичко може да е по желание на клиента и  (почти) без ограничения. Съществуват вариации и за шофьорската седалка. Опциите са много, но сред тях фигурира стил „Формула 1“, стил „пилотската кабина“ или „яхта“.

Размечтахте се. И вие, нали? Стигаме обаче до цените, които започват от:

€1,300 000 за базовия модел - мобилен шоурум, по високото ниво е нещо като офис и се казва „VIP шатъл“, но за него пътуващият бизнесмен ще трябва да задели 1.7 млн. евро.

Върхът на черешката е кемпера , тип "Palazzo", за който цената скача „само“ с 900 хил. над базовия, т.е  € 2,170,000. Цените са без ДДС. Успоредно с всичко останало австрийският доставчик с производствена база в Дортмунд,  обещава на достъпна цена услугата "часовник", която може да следи състоянието на превозното средство и да прави диагностика от разстояние. 

Първият нов eleMMent ще задоволи капризите на новите си собственици след седем месеца, т.е през април 2012 г.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Това е почти едно към едно копие на камион прототип на мерцедес отпреди няколко години.
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Защото последната снимка е концепт разработен за някой от пилотите на Формула 1, ама не помня кой. Имаше статия тука преди време :)
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    чистачката вертолет на долната снимка ме кефи. защо ли са я сменили на другите
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    бай Щърбан ( преди 12 години )
    Нали не мислите, че "бизнесмена" сам ще си кара този автобус? За шофьора му ще има сигурно специална натруфена палатка. Пълна глупост е според мен този кемпер.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Който има милиони, е нормално да си даде парите за такова нещо. Нормалният човек ще си купи къща и кола и ще му останат пари да си харчи, докато е жив :)