IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Euro NCAP вдига критериите

От догодина петте звезди стават трудно постижими.

Euro NCAP вдига критериите

От следващата година европейската организация Euro NCAP вдига критериите за оценяване на автомобилите.

За да заслужи максималните 5 звезди през 2012 година, всеки автомобил ще трябва да постигне резултат по-голям от 60% при изпитанието за безопасност на пешеходците. В момента за ценните 5 звезди се изискват едва 40%.

Това означава, че нито един автомобил от преминалите през последните краш-изпитания на Euro NCAP, не би получил 5 звезди догодина.

Hyundai i40, Opel Ampera, Audi A6, Citroën DS5 например, регистрираха резултат 40-43%. Най-добре в този тест се представи VW Jetta с 56%, следвана от Chevrolet Aveo с 54% и BMW X3 с 53%.

0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    братоооо ( преди 12 години )
    какъв Клюндай.... това е ХУЙДАЙ
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Време беше, след като и Клюндай започна да покрива 5 звезди. Скоро в София едно такси Клюндай се удари леко в друга кола (Форд). Шофьорът на Форда слезе, все едно нищо, а шофьорът на Клюндая беше яко зашеметен, но по-лошото беше за пътника - разкървавена глава от еърбега или от някаква хвръкнала част от таблото.Преди 7-8 години в С клас само Рено имаше 5 звезди. Дааа!
  • #1
    8 rate up comment 5 rate down comment
    M. ( преди 12 години )
    VW golf Cabriolet RULEZZ