IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

135-ти сме по качество на пътищата

Изпреварват ни страни като Бангладеш, Танзания, Никарагуа, Камерун и Уганда.

135-ти сме по качество на пътищата

България заема 135-то място в касацията за качество на пътищата, в която присъстват общо 139 страни, сочат данните от последния доклад на Световния икономически форум, цитирани от министър Трайчо Трайков.


Румъния има аналогичен резултат, като след нас в класацията са наредени само четири държави - Украйна, Босна и Херцеговина, Монголия и Молдова.

Сред страните членки на ЕС, с подобен резултат е Полша, която заема 131 място.

Изпреварват ни страни като Бангладеш, Танзания, Никарагуа, Камерун, Уганда и др.

Най-качествени пътища имат в Сингапур, следвани от Франция, Швейцария, Хонконг и Германия, сочат данните от класацията.

Информацията за качеството на пътищата, съвпада с поставянето на пътни знаци от ново поколение на места с висока концентрация на катастрофи в България.

Пътната сигнализация отговаря на последните европейски изисквания и ще бъде поставена преди началото на лятото, на магистралите Хемус и Тракия, както и други определени от МВР места.

0 от 500
  • #14
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Щерьо Воденичаров ( преди 13 години )
    Пожарникар за министър председател, физкултурник за Вътрешен министър, бившия вече Здравен министър пък взет от някакво кръстовище и т.н. А унищоженото за последните 2г. няма да можем да възстановим и за 20г. Това за *** някъде другаде го разказвай, когато затварят предприятия и фирми работещи от 20г.,70% от фирмите в страната казват че затъват отиди да им обясниш защо преди Борисов са просперирали а по-негово време загиват. А кизата тресеше Света през 2006-2007г. а ГЕРБ е на власт от 2009г
  • #13
    27 rate up comment 4 rate down comment
    shaun_cassidy ( преди 13 години )
    Някога мечтаехме да сме като Швейцария, а сега като Румъния.
  • #12
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    ББ е просто един *** пожарникар!
  • #11
    13 rate up comment 11 rate down comment
    smigul ( преди 13 години )
    пътищата нямат нищо общо с ББ. Той и да иска за 3 години нищо не може да направи. Държавата ни 20 години не е пипала пътища. Как изведнъж да се оправят??? И как да не фалирват фирми по време на криза?? Аз знам един куп *** които са отворили фирми, наели са хора и са теглили заеми каквито не можете да си представите. И разбира се няма как да ги върнат тези заеми и фалирват. Затварят всичко и остават един куп хора без работа. Ама не е виновна държавата ами хората.
  • #10
    9 rate up comment 7 rate down comment
    щ ( преди 13 години )
    Кви пътища хора, положението е много,много, много зле. Нито съм фен на Тройната коалиция, нито на царя,нито на Костов, не гласувам, винаги съм си мислил че няма смисъл, но положението в страната става все по-зле. Не знам Б.Б. ли е виновен, Дянков ли е? И като говоря с приеятели навсякъде върви на зле. Фирмите фалират, освобождават работници, банките им прибират имоти. Със сигурност Б.Б. се издъни не вярвам да го прави нарочно изглежда свестен, но просто не може да управлява държава.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    БТК ( преди 13 години )
    Колеги станала е грешка!!!Новото заглавие е: "531-ви сме по качество на пътищата"
  • #8
    16 rate up comment 7 rate down comment
    jj ( преди 13 години )
    "Румъния има АЛОГИЧЕН резултат.."Не... сериозно... на вас плащат ли ви?
  • #7
    32 rate up comment 5 rate down comment
    Опесимист ( преди 13 години )
    Благодарение на липсата на пътища Германия не успява да окупира СССР за едно лято! А французите с хубавите пътища са ги минали аламинут! Така че,гледайте позитивно на нещата,както казваше един бивш премиер(още по-бивш цар)...
  • #6
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Тодор Живков ( преди 13 години )
    Другарки и другари,Таа класация са я направили от капитализъма - реакционна значи!А пътищата са такивъ за да си карате московците и ладите с минималната скорост - 50-60км/ч и така се борим с ПТП-тата.Даже нашиъ сподвижник Б.Б. пренася челния съветски опит и в строежа на...ъъ..тъковата - магистралите. Ето виждате - тия почват да се нагъват и самоодупчват още при строителството им!Напред към комунизъма!!Ура другари!!
  • #5
    49 rate up comment 12 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Гладките, обезопасени и сигнализирани пътища са за лигльовци, *** и женички! Българскиат мъж е як и упорит! Той може да стигне от т.А до т.Б дори когато няма път! На българския мъж пътища му не требат!!!