IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дрифт по френски

F1 динозаври повишиха температурата на леденото трасе в Париж.

Дрифт по френски

Този уикенд на Stade de France в Париж се състоя суперфиналът на ралито Andros Trophy. Снежната надпревара беше истинско зрелище, което се разигра пред над 50 000 души.

На пистата един до друг застанаха състезатели като Ален Прост, Жак Вилньов, Оливие Паниз, Жан-Филип Дейро и други, благодарение на които студът на препълнения стадион стана малко по-поносим.


Безспорен победител в надпреварата на Stade de France стана четирикратният шампион във Формула 1 Ален Прост. Той победи основния си конкурент Жан-Филип Дейро и в четирите старта.

Първо, Прост и неговата Dacia Duster се наложиха над Дейро с BMW Series-1 в двата старта на дисциплината "италианско преследване". Истинското зрелище обаче беше суперфиналът, в който на трасето застанаха всички претенденти за титлата.

Първи на стартовата решетка бе водачът в класирането Жан-Филип Дейро, а втори - Ален Прост. Още на втората обиколка, на един от завоите, се сблъскаха няколко коли, като от мелето първи успя да излезе Прост. Така той поведе колоната и запази лидерската си позиция до финала.

Във втория манш, BMW-то на Дейро не успя да завърши заради силно увредената предна част на колата. Жак Вилньов и неговата Skoda имаха сходна съдба.



Така Ален Прост завърши сезона като победител, но остана втори в крайното класиране, зад Жан-Филип Дейро.

"Изключителното доволен съм от състезанието, колата, публиката и, разбира се – победата. Състезавам се тук заради тръпката и предизвикателството, без които не мога", заяви Ален Прост пред automedia.bg, след състезанието.


Крайно класиране Andros Trophy 2010-2011

1. Jean-Philippe DAYRAUT
2. Alain PROST
3. Franck LAGORCE
4. Olivier PANIS
5. Bertrand BALAS
6. Evens STIEVENART
7. Jean-Baptiste DUBOURG
8. Pierre LLORACH
9. Jacques VILLENEUVE
10. Benjamin RIVIERE

На Stade de France се проведе и надпревара с електрически коли, в която взе участие сина на Ален Прост - Никола (на снимката).

За първи път присъстваме на подобно състезание. Електрическите коли безспорно предизвикаха интерес, но трябва да отбележим разочарованието си. Звукът на състезателните автомобили е основна съставка за дозата адреналин на трибуните. Рали без звук, е като филм на ужасите без звук - просто няма тръпка.


Очаквайте видеоматериал от събитието на Stade de France в Париж

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    reventon ( преди 13 години )
    az razbiram da ima6e klip4e..
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    AutoMedia-po tapa statia ne mojahte li da napi6ete, basi oligofrenite tuka.....
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    "...Наскар или Индикар..."тия състезания май само в Щатите си ги гледатзащо ли???
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Простосмъртен ( преди 13 години )
    Те и непенсионираните в Щатите обикалят в кръг, а стотици хиляди на живо ги гледат. Още милиони са пред малкия екран. Дори не се и замислят да погледат вместо Наскар или Индикар - F1. какво значи да си пенсиониран пилот? Повече опит и съзнание, че не винаги най-бързата обиколка носи победата. Когато човек миня няколко дестки години стига до извода, че се е промъкнал между капките. Много негови връстници не са успели. Просто твърде бързо са се движили, за да успеят да оцелеят без късмет.
  • #8
    3 rate up comment 18 rate down comment
    nsx ( преди 13 години )
    ох колко трудно състезание е било... да обикаляш с часове в кръг и да си мислиш че се състезаваш, но като за пенсионирани състезатели става... :D
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Lelee ( преди 13 години )
    асддса за пореден път доказва колко е ограничен. Французите, недоклатенико, може да са всичко, но не и лаици в автомобилните спортове....
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    .................... ( преди 13 години )
    OLIVER=OLIVIER=ОЛИВИЕ. THE SAME NAME IN ENGLISH AND FRENCH
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    FR ( преди 13 години )
    е ти и останалата част от целокупния български народ дори и това не можете
  • #4
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Wimbledon ( преди 13 години )
    Проблемът на редакторите вероятно е, че не се интересуват от автомобилните спортове. Вместо да пуснат някакво инфо за WRC, IRC или F1, се занимават с френския шампионат.
  • #3
    4 rate up comment 27 rate down comment
    асддса ( преди 13 години )
    Французи и дрифт?Тия не разбраха ли, че могат да правят само *** и Сирена?!?!