IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Париж Kia Optima демонстрира самочувствие и амбиции

Kia Optima е сред най-интересните модели на корейската фирма в Париж.

В Париж Kia Optima демонстрира самочувствие и амбиции
Представеният за първи път през пролетта на тази година в Ню Йорк модел, идва и в Европа. 



При това от Kia не се страхуват да заявят ясно, че целта им е да се намесят сериозно в сегмента на автомобилите от среден клас, като си съперничат с Passat, Mondeo и Insignia. Като гледаме дизайна на новия Passat B7, шансовете на привлекателната Kia Optima съвсем не са малки. 



Колата е на същата платформа на която вече жъне успехи по света новият Hyundai Sonata. С Optima, Kia определено има амбиции в Европа, които може да се окажат с покритие. 



Според много коментатори в Париж, новият Passat е прекалено скучен и ординерен, докато Optima от същия клас е нещо доста по-различно. Привлекателен дизайн, кокпит леко обърнат към водача, обемен и комфортен салон, ефективни двигатели и най-вероятно доста по-примамлива цена, това ще са оръжията на Optima в средния клас. 



Двигателите за Европа са два – двулитров бензинов с мощност 170 к.с. и турбодизел с обем 1.7 литра и мощност 136 к.с. Скоростните кутии също ще са две – механична и автоматична с по 6 степени.
0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    SS ( преди 13 години )
    ***,сега на клиент на КИА ли се шизофренира,ха,ха,ха!Казал съм ти,че винаги ще го духаш,казанлъшка мастиьо!От как ти купиха фиеста за 200 кинта,започнахме да четем под статиите за Форд какви "страхотни коли" били.*** ***!
  • #17
    4 rate up comment 30 rate down comment
    А,комби? ( преди 13 години )
    В един от прекрасните дни на "*** лято"-демек есента,видях и прототипа Kia Optima комби.:)Бяха го скрили,но го снимах:http://pics.data.bg/categories/1/общи/4fc23992387811b7aa565ac42f9e1b71/kia_1231010124503511600x1060
  • #16
    12 rate up comment 1 rate down comment
    ne ( преди 13 години )
    "ватре", "ефтина"... мязаш ми на ***, а не на българин.
  • #15
    6 rate up comment 1 rate down comment
    pn ( преди 13 години )
    Не съм им фен на корейците, но този модел изглежда много, МНОГО по-добре от френския *** Renault Latitude.
  • #14
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Българин ( преди 13 години )
    Купих си нова Киа (модел който не се продава в БГ) ... много ме кефи дизайна, от ватре е много по унтересна от немските коли (имал съм ги) много глезотии а и е 2 пъти по ефтина от немските. Лошото е че се раздранка на 3тия месец ... ама ще изкара една година ... научих се да си сменяавам "корйките" всяка годин ...
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Само Фолксваген ли познаваш от европейските автомобили??? Факт е, че корейците никога не са имали оригинален дизайн и винаги наподобяват истинските марки. Винаги е по-добре да караш оригинала!
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Има доста крадено от Форд, Ауди, че даже май и от Митсубиши. Това не прави колата лоша, даже никак! Като гледам как напредват с продажбите, а никой не се оплаква от качеството (поне аз който познавам с нова кола), мисля, че ще има успех!
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Paris ( преди 13 години )
    ....само дето тая плоча с цените вече се изтърка и не е актуална.Ако не беше си заврял тъпата тиква в *** на кравите на село,щеше да знаеш,че за всички нови модели на КИА обслужването е безплатно.Да го духаш,левак!
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    IMAP ( преди 13 години )
    Имаш предвид крещящата липса на идеи в дизайна на Volkswagen ли?Е,то само слепец няма да види проблемите им.Прав си да се ядосваш!Уж голям концерн,а дизайна им е супер ялов!
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Shteel ( преди 13 години )
    ... която те принуждава да ходиш 7 години в техните сервизи, на техните цени. Чудно, чудно.