IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Париж Kia Optima демонстрира самочувствие и амбиции

Kia Optima е сред най-интересните модели на корейската фирма в Париж.

В Париж Kia Optima демонстрира самочувствие и амбиции
Представеният за първи път през пролетта на тази година в Ню Йорк модел, идва и в Европа. 



При това от Kia не се страхуват да заявят ясно, че целта им е да се намесят сериозно в сегмента на автомобилите от среден клас, като си съперничат с Passat, Mondeo и Insignia. Като гледаме дизайна на новия Passat B7, шансовете на привлекателната Kia Optima съвсем не са малки. 



Колата е на същата платформа на която вече жъне успехи по света новият Hyundai Sonata. С Optima, Kia определено има амбиции в Европа, които може да се окажат с покритие. 



Според много коментатори в Париж, новият Passat е прекалено скучен и ординерен, докато Optima от същия клас е нещо доста по-различно. Привлекателен дизайн, кокпит леко обърнат към водача, обемен и комфортен салон, ефективни двигатели и най-вероятно доста по-примамлива цена, това ще са оръжията на Optima в средния клас. 



Двигателите за Европа са два – двулитров бензинов с мощност 170 к.с. и турбодизел с обем 1.7 литра и мощност 136 к.с. Скоростните кутии също ще са две – механична и автоматична с по 6 степени.
0 от 500
  • #28
    1 rate up comment 25 rate down comment
    ето кой дава плюсове ( преди 13 години )
    от: A3 до: А,комби?( преди 2 часа )Sava pak li se po4na be :D Отговори +20 Положителни: 20 Отрицателни: 0
  • #27
    1 rate up comment 26 rate down comment
    Ето кой дава минуси ( преди 13 години )
    от: завистливи деца до: A3( преди 1 час )Скрий Коментара A3 pak li se po4na be :D Отговори -21 Положителни: 0 Отрицателни: 21
  • #26
    1 rate up comment 23 rate down comment
    .Пича ( преди 13 години )
    Стига Зайо,пиши си по темата.Ако не ти е интересно,не пиши.
  • #25
    1 rate up comment 21 rate down comment
    завистливи деца ( преди 13 години )
    A3 pak li se po4na be :D
  • #24
    3 rate up comment 2 rate down comment
    3 ( преди 13 години )
    Не сме слепи!Волана само,че е от KIA Ceed.От времето когато Opel дори не бяха полазали прототипа на Insignia,а бяха полу фалирали и полу умрели и не знаеха на кой свят са.Не че сега знаят.Така,че си прав.Opel безобразно са крали от KIA.
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    3 ( преди 13 години )
    Има нещо вярно,но разказаното се отнася за сервизите на Volkswagen и Audi.Все пак ти от личен опит нищо не знаеш,защото си отчаян секънд хендер.
  • #22
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Вие слепи ли сте-волана,вратата и скоростния лост са 1към 1 с опел инсиния.Отвън си е типичен изток/което не е минус/.Определено ми харесва,но не ме впечатлява.Ако трябваше да избирам бих си взел една инзиния.
  • #21
    21 rate up comment 0 rate down comment
    A3 ( преди 13 години )
    Sava pak li se po4na be :D
  • #20
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Shteel ( преди 13 години )
    Какво обслужване бе, ***? Гаранцията на колата важи САМО и ЕДИНСТВЕНО, ако колата влиза в техните сервизи. Не ти говоря за смяна на масло, нито за филтри. Ако ти се счупи скоростната кутия, трябва да я оправиш в КИА. Ако нямат скоростна кутия - чакаш. Може и 4 месеца да чакаш да я доставят. И си пешеходец. Защото няма да ти предоставят кола заместител. Капиш? А всички нови модели са с безплатно обслужване. Или само за C'eed и Sorento важи, а?
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    SS ( преди 13 години )
    Не е факт!Единственият факт тук е,че със сто имена пак е писал пъпчивия казанлъки ***!