IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото Audi quattro (concept)

Най-накрая Audi разкрива своята „quattro concept” в Париж.

Това е новото Audi quattro (concept)
С нея фирмата отбелязва 30-та годишнина от появата на оригиналния „quattro” модел от 1980 година. Автомобилът е с двигател с пет цилиндъра и обем 2.5 литра. Максималната му мощност е 408 к.с. (300 kW). 



Комбинира се с механична трансмисия с 6 степени. Максималният въртящ момент е 480 Nm. Джантите с размер 20 цола крият керамични спирачни дискове. От Audi дават впечатляваща динамика на автомобила – ускорение от място до 100 км/час за 3.9 секунди и в същото време доста добра ефективност – среден разход на гориво от 8.5 литра на 100 км. 



Този резултат се дължи най-вече на ниското лично тегло на автомобила, който е създаден на базата на RS5. За концепцията „quattro” разстоянието между осите е намалено със 150 мм и е станало 2600 мм. Височината също е намалена с 40 мм. 



Размерите на концепцията са: дължина 4280 мм, широчина 1860 мм и височина 1330 мм. Колата тежи 1300 кг, което е с около 200 кг по-малко от TT RS). За да постигнат това, от Audi са използвали много алуминий и карбон. Капакът на двигателя, задната врата, спойлера и редица други части по каросерията и в интериора са от карбон и фибростъкло. В окачването също има много части от алуминий. 



Фаровете и всички светлини отпред са диодни. Диодна секция има и отзад. Интериорът е изключително изчистен (дори спартански), но много елегантен. Двете седалки тежат само по 18 кг, а таблото е изцяло електронно, като има два режима -  „нормален” и „състезателен”. 



Колата е оборудвана с високотехнологична аудиосистема и мултимедия, позволяваща чрез мобилен телефон да се включи радиостанция от всяка точна на света. 





 Снимки от премиерата в Париж
0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Xtrax ( преди 13 години )
    xaxaxaxaxXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
  • #22
    2 rate up comment 5 rate down comment
    autoaddict ( преди 13 години )
    Лично аз, не съм особено впечатлен от външността на колата. Даже никак. Обаче не отричам спортният стил на този продукт. Може би тази моя преценка се дължи на това, че не съм особено голям почитател на този тип коли.Това, което ми прави впечатление е невероятно изчистеният интериор. Липсата на множеството от копчета и превключватели ми радва окото.
  • #21
    2 rate up comment 10 rate down comment
    swe ( преди 13 години )
    И преди Audi са крали от Opel.
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    LosHo ( преди 13 години )
    OHH MY GOSH !
  • #19
    3 rate up comment 5 rate down comment
    A3 ( преди 13 години )
    Ne6to da ne si wzimal tazi sutrin?
  • #18
    3 rate up comment 8 rate down comment
    wow ( преди 13 години )
    tova gledam snimkata, LFA.... pishe Audi :D haha , teq shte gi osudqt za kopirane, 90% suvpadenie minimum ima
  • #17
    2 rate up comment 14 rate down comment
    W11 injection ( преди 13 години )
    Нескопосано копие на Opel Insignia,нищо повече!
  • #16
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Велико ( преди 13 години )
    Първото Ауди с характер, осанка и чар от много време насам, нищо че наистина прилича на Лексус ЛФА. Браво на АУДИ! Дано не остане само концепт в тая форма :)
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Съгласен съм с теб. Аз съм голям критик на дизайна на Ауди заради това, че не предлагат нищо ново и често взаимстват от други марки, както и, че изнасят на преден план разни заместители на дизайна като диодните фарове, променени радиаторни решетки и т.н. Но това Ауди и на мен ми харесва. Има препратка към миналото, към оригиналния модел, който мисля е на Джуджаро. Чудя се и дали Италдизайн имат пръст в тази разработка или е рано да говорим за тях.
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Х ( преди 13 години )
    Интериора изглежда направо постничък, което е прекрасно.