IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault DeZir стъпи на шосето

Концептуалното спортно возило е заснето в Париж.

Renault DeZir стъпи на шосето
DeZir concept - електрическият спортен автомобил на Renault излезе по улиците на Париж. Вероятно разходката на футуристичното френско возило е направена с цел да се промотира официалната премиера на концепта, която ще се състои тази есен в Париж.

DeZir е първия проект на новия шеф-дизайнер на Renault - Лоренс ван ден Акер. Представлява концепция на спортна кола с тръбна рама, средно разположен електрически двигател и купе изработено от кевлар, която разкрива бъдещия дизайнерски език на френската марка.

Според досегашната информация DeZir concept тежи само 830 кг. и е способен да ускори до 100 км/ч. за около пет секунди. Задвижва се от електродвигател със 143 к.с., който разчита на литиево-йонни батерии, гарантиращи пробег от около 160 км.

Французите уточниха, че новия дизайнерски език, който разкрива концепцията DeZir ще бъде използван за първи път при новото поколение Clio. Възможно е и да видим спортен автомобил на базата на DeZir, създаден съвместно с Alpine.


0 от 500