IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault DeZir стъпи на шосето

Концептуалното спортно возило е заснето в Париж.

Renault DeZir стъпи на шосето
DeZir concept - електрическият спортен автомобил на Renault излезе по улиците на Париж. Вероятно разходката на футуристичното френско возило е направена с цел да се промотира официалната премиера на концепта, която ще се състои тази есен в Париж.

DeZir е първия проект на новия шеф-дизайнер на Renault - Лоренс ван ден Акер. Представлява концепция на спортна кола с тръбна рама, средно разположен електрически двигател и купе изработено от кевлар, която разкрива бъдещия дизайнерски език на френската марка.

Според досегашната информация DeZir concept тежи само 830 кг. и е способен да ускори до 100 км/ч. за около пет секунди. Задвижва се от електродвигател със 143 к.с., който разчита на литиево-йонни батерии, гарантиращи пробег от около 160 км.

Французите уточниха, че новия дизайнерски език, който разкрива концепцията DeZir ще бъде използван за първи път при новото поколение Clio. Възможно е и да видим спортен автомобил на базата на DeZir, създаден съвместно с Alpine.


0 от 500
  • #22
    7 rate up comment 4 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Иначе това Рено ми заприлича на Koenigsegg CCX. Просто е перфектно.
  • #21
    6 rate up comment 11 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Ами днес се загледах в една Insignia отзад. Наистина като цяло и отдалеч моделът не ми харесва на живо, но отблизо си личи перфекционизмът на немците! Ако продължа в тоя ред на мисли, нека поставя и новата Фиеста в тая графа. дай ми пример, кой малък автомобил е по-футюристичен от нея? Кой италиански е по-магнетичен в тоя клас? А какво да кажем за "хладният" дизайн на Golf VI и Polo? Той просто е перфектен!
  • #20
    9 rate up comment 14 rate down comment
    NANI ( преди 13 години )
    Също искам да допълня(с риск да бъда банален),че красотата е много относително нещо.. На мен лично френските и италиянските масови автомобили ми приличат на пластмасови играчки(лично мнение)
  • #19
    10 rate up comment 12 rate down comment
    NANI ( преди 13 години )
    Ами да ти кажа сещам се за 1-2 марки,но съм сигурен,че някой колега ще ме допълни... пример: Ауди R8 и Порше Карера GT,или и те не са достатъчно футуристични?
  • #18
    39 rate up comment 4 rate down comment
    Ivo-АЛФА ( преди 13 години )
    Не искам да хваля никоя фирма, но смея да твърдя, че италиянците имат най-добрия дизайн, а французите най-футуристичния. Като сме тръгнали да се хапем ми кажете коя немска марка е изкарала нещо, което като мине по улиците и хората да "ах-ват" от възторг. Дори S-class и BMW 7 серия нямат нищо общо с хубав дизайн. Просто едни големи кутии за обувки, натъпкани с глезотиики. Престанете да робувате на едни и същи неща. Големите коли и дебелите ланци няма да ви направят повече хора от другите.
  • #17
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Фитипалди ( преди 13 години )
    Съфорумци!Отнасяйте се по-обективно към информацията!Колко други автомобили,освен "Ситроен",имат такъв футуристичен дизайн?Не споменавам фирми,но при много от тях всички "нови модели" през последните 15 години си приличат!
  • #16
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    типично по български-да се плюе до краен предел-затова сме на такова положение-завистта е в основата на всичко-никаде го няма това по света...вси4ки са големи разбирачи,лелеееее..а не се виждате какво карате-изтърбушени барутници...смешни сте-само ако можехте да се видите-съжалявам ви...
  • #15
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    И какво от това, ***? Този Мерцедес е на екипа, който прави снимките. Да те светна, че нарочно е целият черен и дори с матови елементи за да не хвърля бликове. На никой не му дреме за марката, взема се нещо за да върши работа и според бюджета. Само някой български СОПОЛАНКО ще си помисли, че са взели Мерцедес, защото Рено ще се счупи. Този екип сигурно е съвсем друга фирма, наета да снима. Писна ми от ***, които нямат пари за нова кола, но се навират между шамарите...
  • #14
    20 rate up comment 6 rate down comment
    MoTkO ( преди 13 години )
    по-добре емблемата да прилича на п*тка отколкото на кокоша трътка(фолксваген)
  • #13
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Ivo-АЛФА ( преди 13 години )
    Ейййййй ако не оплюете нещо не можете бре..... К'ви сте такива злекстори всичките не мога да ви разбера? *** *** племе сме това българите