IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Insignia

8.1
Закупена: 2013 г., Пробег: 12000 км.
Приложимост в ежедневието
9
Надеждност
8
Оборудване
9
Пространство
8
Цена/Качество
10
Качество на материалите
8
Разход на гориво
5
Удоволствие от шофирането
8

Какво не ти харесва

  • мудна скоростна кутия
  • разход на градско
Opel Insignia От: Nabludatel 26.05.2014 14350 прочитания 24 коментара
Начин на ползване:
ежедневно
На кое качество на автомобила най-много държиш:
надежност, спортно поведение
Начин на каране:
спортно
Допълнителни бележки
ЕДИН "ПРЕДИЗВИКАН" ТЕСТ 1. Част: Смятах да напиша този тест-драйв едва след такъв на другата ми кола Infiniti Q50 hybrid, но някои обстоятелства предизвикаха промяната. Всъщност от един малък спор с колегата autoenthusiast дали Инсиния ОРС и Нисан GT-R са колите с най-добро съотношение цена/качества в своите класове... ;-) И да потвърдя - НЕ сме едно и също лице! Сега за колата: закупена е фабрично нова,ползвам я по-малко година, досега съм "навъртял" около 12х.км., непосредствено след предишната S4/B8, за която бях писъл тук преди около 3години. Малко техника - това е моделът "Unlimited" , т.е. без ограничение на скоростта. Задвижването е 4х4 с оригинален активен диференциал на Haldex, активно окачване с "HiPerStrut" на предната ос, сините Brembo -спирачки, много добри Recaro седалки, генерацията е разработка от Remus и т.н. Колата е поръчана с 20" ковани ал. джанти , с летни гуми Pirelli Zero, 255/35/ZR20, 99Y! Оборудвана е с Irmsсher пакет - екстериорно и частично в интериора. Някои неща са донастроени допълнително. Моторът е едно малко "богатство"! Спортен, с обем 2.8л.,V6, произход от Кадилак-Холден, с кован основен вал, мн. добре технически (пре)оразмерен, като без проблем може да се настрои на три степени: базово е с 325к.с./435НМ, stage1 - 355к.с./470НМ,stage 2 - 381k.c./510HM и stage 3 - 410k.c./550HM.Още повече, че шаси/окачване и спирачки могат безпроблемно да поемат и повече мощност! Автоматичната 6-степенна японска скоростна кутия на Aissin обаче разваля в известна степен общата картинка. 1,2 и 3-та предавки задържат динамиката на колата за бърз старт от място. Дори и след преработките ОРС така и не успява да слезе под 5.5сек/100. В такива случаи не ти остава нищо, освен да мечтаеш за прекрасната кутия на ZF с 8 предавки ... Дай Боже в следващото поколение да сложат нещо подобно! Иначе ОРС е по-скоро добра GT кола, неудържима на магистрала, а благодарение на активното окачване с "HiPerStrut" на предната ос е добра и на завои. Предполагам, че спокойно може да достигне реални 280км/ч, след като (където може) на километраж съм стигал без проблем 270км/ч а колата показва потенциал за още и още! Налични са 3 предварително зададени програми - стандарт, спорт и ОРС. Общо взето влияят на окачването, работата на мотора и очасти на скоростната кутия. За тези данни и възможности колата е доста изгодна покупка. При положение, че се поръчва за БГ от някой от оторизираните вносители цялостно оборудвана излиза под 75х.лв с ДДС! Още повече, че в Германия тази кола нова варира 58-62хил.евро (112-120х.лв)!! Това е само една от причините за моето твърдение относно отличното съотношение цена/качества...;-)
Снимки
Opel Insignia Opel Insignia Opel Insignia Opel Insignia Opel Insignia Opel Insignia Opel Insignia Opel Insignia Opel Insignia Opel Insignia
0 от 500
  • #3
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Driver ( преди 9 години )
    Хм, интересна машина е това ОРС. Досега съм виждал такива в комби изпълнение и една синя, но това направо кърти!Поздрави за нашия "доайен" в автотестовете!))
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Nabludatel ( преди 9 години )
    Допуснал съм неточност относно цените на Инсиния ОРС в Германия - те варират от 48 до 52 хил. евро или 93-104хил. лв - по актуални данни на mobile.de:http://suchen.mobile.de/***-inserat/opel-insignia-insignia-sports-tourer-opc-239-kw-325-ps-2-8-wuppertal/187404411.html?lang=en&pageNumber=2&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=19000&makeModelVariant1.modelId=35&makeModelVariant1.seНо все пак разликата с БГ си остава значителна!Цените са с ДДС !
  • #1
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ето един интересен тест! а и колата изглежда яко - почти като батмобил! ))