IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуйте как звучи моторът на новата Toyota Supra (ВИДЕО)

Двигателят за възродената спортна кола ще развива 382 к.с.

Чуйте как звучи моторът на новата Toyota Supra (ВИДЕО)

Компанията Toyota реши да подгрее допълнително интереса към премиерата на възродената Supra, като публикува видео, от което може да се чуе как звучи 6-цилиндровият агрегат, с който ще бъдат оборудвани топ-версиите на модела.

Редовият двигател е разработен от BMW за модели 3-Series, Z4 и Toyota Supra, като отговаря на екологични стандарт Евро-6. Според главния инженер на проекта по възраждане на японското купе – Тецуи Тада, сътрудничеството с баварците е продиктувано от финансови съображения, тъй като е много скъпо за един производител да разработи спортен модел за автомобил, който ще излезе в ограничен тираж.

За 3,0-литровия турбомотор е известно, че развива 382 к.с. и 500 Нм, което ще позволи на спортното купе на Toyota да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Възродената Supra ще получи и два 4-цилиндрови турбодвигателя, които са дело на Subaru. Те развиват 197 и 258 к.с.

Дебютът на новото поколение на Supra ще се състои на автосалона в Детройт, като първата произведена кола ще бъде продадена на аукцион, а получените средства ще отидат за благотворителност. Очаква се цените на модела да стартират от над 51 000 долара.

Снимка и видео: Toyota

0 от 500