IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Притеснявате се да карате през зимата?

Няколко съвета към по-неопитните шофьори

Притеснявате се да карате през зимата?

Зимният сезон  предлага най-големи предизвикателства за шофьорите и част от тях, особено тези с малко опит, изпитват безпокойство, когато трябва да седнат зад волана. Статистиката показва, че именно водачите с по-малък стаж най-често попадат в пътно-транспортни произшествия. Как те могат по-лесно да се справят в подобни условия, съветват експертите от производителя на гуми Nokian.

Трупане на опит

Nokian Tyres1

Можете да натрупате необходимата увереност зад волана само чрез опит. Празните паркинги, например, ви позволяват да тествате автомобила си в различни ситуации. Можете, също така, да се запишете в училище по кормуване дори и вече да имате шофьорска книжка. Трябва редовно да се упражнявате да карате на хлъзгава настилка, за да знаете как ще се държи колата ви, ако поднесе. Пистите, изградени върху ледени езера, са най-подходящи за тази цел. Ако е нужно, можете да посещавате и специални тренировъчни курсове. Все пак, често те са много по-хлъзгави и не предоставят същото усещане както снега или леда в реални условия.

Запазете спокойствие

Спокойното завиване е ключов елемент. Вместо да се паникьосвате, да скачате на спирачките и да се вдървявате като заключвате раменете си, трябва да следите за подходящите зони, към които да насочите автомобила си и да се опитате да запазите контрол дори и в случай, че нещо ви изненада.

Проверете гумите си

Проверката на налягането на гумите от време на време може да изглежда като нещо незначително, но всъщност тя може да се окаже изключително важна по време на екстремни условия. Автомобилите с неправилно налягане могат да се държат странно на пътя по време на маневри с висока скорост.

Nokian Tyres2

При избора на гуми, залагайте на най-новите модели, тъй като те винаги ще предоставят по-добро сцепление, а актуалните нововъведения ще ви предоставят по-добро усещане за контрол и безопасност, когато карате по хлъзгави пътища. Новите гуми, логично, са в добро състояние, но въпреки това, е препоръчително да проверявате дълбочината на протектора редовно, за да бъдете сигурни.

Изучете подробно автомобила си

Nokian Tyres4

Състоянието на автомобила и познаването на неговите характеристики оказват значителен ефект върху безопасността. Младите шофьори често карат по-стари коли, които нямат съвременни системи за сигурност. Вместо втората семейна кола, по-добре е младият шофьор да управлява автомобил, който е възможно най-безопасен.

Снимки: Nokian Tyres

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Да се регистрирам, за да почне още някой да ми пълни пощата с глупости - айде нЕма нужда :) А и що да губя време да влизам и бла бла пароли и щуротии... преди си беше рахат, пак някой се разработи и нещата се оплескаха - жалко!
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Има опция да се регистрираш и всеки път като си врязъл с регистрацията си коментарите ще ти бъдат само от един ник. Друг е въпроса, че 95% няма да си направят труда и ще спамят глупости анонимно (както съм аз в момента)
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не се притеснявам даже много обичам... а сайта не съм сигурен, че ми харесва как изглежда... а и няма поле за ник - гадно! вече 99% от коментарите ще са анонимни - което донякъде обезсмисля коментирането като не знаеш на кого отговаряш изглежда като да си говориш сам...
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ще реагираш на куково лято всичко се случва за част от секундата
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Поздравления за обновяването на сайта и благодаря за полезните съвети в статията.Не успях да намеря секцията с потребителският тест-драйв, дано не сте я премахнали...
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Saita enov tei li