fallback

BYD откри музей на електрическите автомобили

Разположен е на площ от 15 000 квадратни метра и заема четири етажа (ВИДЕО)

Китайският автомобилен производител BYD откри музей в град Джънджоу, провинция Ханан, посветен на електрифицирания транспорт и новите технологии. CarNewsChina твърди, че това е първото подобно изложение в страната. Изложбената площ е разположена на четири етажа и е предназначена за всички, които се интересуват от развитието на съвременното автомобилостроене.

На всеки от етажите на музея, наречен Di Space, са разположени тематични изложби. Първият е посветен на еволюцията на китайската автомобилна индустрия в областта на електрификацията, вторият демонстрира производствените процеси, третият позволява на посетителите да се запознаят с актуалните технологии на електрическите автомобили на BYD, а четвъртият показва обещаващи разработки. Освен това има интерактивно пространство за студенти, изучаващи иновациите в тази област.

Общата площ на музея е около 15 хиляди квадратни метра. Има и допълнителни зони за събития и презентации. В Di Space са събрани над 300 експоната. Според BYD, подобно изложбено пространство ще направи възможно по-ефективното запознаване на общeствeността с ползите от електрифицирания транспорт. Освен това, музеят е предназначен да разшири целевата аудитория на концерна.

В средата на октомври компанията зае първо място сред китайските автомобилни производители както по брой сглобени коли, така и по продажби. В настоящата гама на BYD и брандовете, които са част от концерна, няма модели, задвижвани единствено от ДВГ, а само електрически и хибриди.

Още снимки от музея - вижте в галерията:

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 2 часа )
    Митето Електрико-тротинетков сигурно и под статия с рецепта за мусака пак ще дудне нещо за Тойота. Обаче иначе не е плоскоземен сектант. Хич изобщо не е, но е тръгнал на свещена война с Тойота. Абе, напомня ми на едни други такива "бойци" дето се подвизават из пясъците, обаче не мога да определя точно на кои.
  • #3
    анонимен ( преди 2 часа )
    Елвктричките ще остават в историята и затова няма да има къде другаде да се видят?
  • #2
    анонимен ( преди 2 часа )
    Това не е нищо. Буд имат далеч по-големи открити изложбени пространства по европейските пристанища.
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    "Изложбената площ е разположена на четири етажа и е предназначена за всички, които се интересуват от развитието на съвременното автомобилостроене." Това не е нищо. Toyota спокойно може да направи 10 етажа с технологии от миналото на автомобилостроенето.
fallback
Последни