fallback

Rolls-Royce почете филм за Джеймс Бонд със златен Phantom

Построяването на уникалната лимузина е отнело повече от 3 години

Rolls-Royce не бяга от интересни еднократни проекти, като доказателство за това е този двуцветен Phantom. Той има поразителна прилика с Rolls-Royce Phantom III от 1937 г., представен във филма „Голдфинъер“ и това не е случайно. Този нов модел носи името Phantom Goldfinger, като отдава почит на класическия филм от 1964 г.

На подразделението за персонализация Rolls-Royce Bespoke са били необходими три години, за да завърши този проект. Цели 12 месеца са посветена единствено на сложната инкрустация на таблото, която всъщност е контурна карта на прохода Фурка в Швейцария. Дизайнерите са отхвърлили 10 варианта на 3D инкрустацията от неръждаема стомана, преди да се спрат на окончателната версия.

Във филма Бонд следва ролс-ройса на злодея през прохода, но това не е единственото споменаване на емблематичното място. Добавен е персонализиран таван Starlight, който пресъздава нощното небе над прохода Фурка, както е изглеждало то на 11 юли 1964 г. - последния ден от снимките в Швейцария. И, разбира се, звездите излъчват златна светлина.

Говорейки за злато, в този Phantom го има навсякъде. Фигурката Spirit of Ecstacy има златно покритие върху сребърния си корпус. Високоговорителите и климатичните отвори са със златно покритие. Златната облицовка украсява предната и задната конзола. В жабката също има злато, този път с вдлъбнато релефно означение на цитат от Орик Голдфингър - врага на Бонд във филма. В багажника има позлатен стик за голф, който съответства на този, използван от злодея. И VIN-табелата на автомобила е с 24-каратово златно покритие.

Скъпоценният метал се е крие и в „тайно“ отделение на конзолата, направено специално за този Phantom. Това е чисто златно кюлче с форма на Phantom Speedform, като то е 18-каратово. Rolls-Royce не споменава цена, но със златото, което в момента се продава за 2750 долара за унция, само това кюлче може да струва половин милион долара.

Дизайнерите на Rolls-Royce са създали и измислена карта на Форт Нокс (крайната цел на Голдфингър) за масите за пикник, включени в колата. Направата им е отнела шест месеца.

В багажника има и лого 007, проектирано на пода. Това е намигване към проследяващото устройство, което Бонд постави в багажника на Голдфингър, а известните чадъри за монтиране на вратата имат същата цветова схема като тези във филма.

Жълто-черният екстериор идеално пасва на използвания на екрана 1937 Phantom III. Специални 21-цолови джанти са направени с „плаващи“ централни капачки, които имитират старата кола. И номерът AU1 също не е случаен. Осигурен е специално за тази кола, препратка към символа на златото в периодичната таблица.

Всичко това беше направено за „значим“ клиент на Rolls-Royce във Великобритания, като няма да бъде повторено при друг автомобил. Което означава страшно много пари.

Още снимки на уникалния Phantom - вижте в галерията:

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 28 минути )
    няма кинти скоро няма да си взема бентли
  • #2
    Друг Гост ( преди 2 часа )
    Егати кича!
  • #1
    Sveto ( преди 3 часа )
    Класа и мисъл това мога да кажа поздравление на собственика.
fallback
Последни