fallback

Уникалната Lancia на Роберто Баджо се продава на търг

Парите от колата и още куп автомобилни сувенири ще отидат за благотворителност

От Виченца до Бреша - Роберто Баджо беше и още е обичан от всички фенове на футбола. Той накара Lancia да създаде за него специално издание на на легендарната Integrale.    

Поводът беше спечелването на „Златната топка“ от италианския национал през 1993 г. Ексклузивният цвят, избран за неговата Delta Evoluzione, беше рядко срещан жълт. Почти ексцентричен в сравнение със сдържания и скромен характер на Баджо. Той страни от светлините на прожекторите от онзи 1 юли 2004 г., денят на „пенсионирането му“ от футбола. Е, наскоро се появи в социалните медии на борда на своя Fiat Panda 4x4.

В събота, 26 октомври наизложението за ретро автомобили и мотоциклети в Болоня ще бъде открито от Мики Биазион заедно с реставраторите братя Парусини. Те ще дадат и старт на благотворителен търг, който включва продажбата на въпросната Lancia Delta на Баджо. Автомобилът ще бъде изложен в павилион, за да му се любуват феновете.    

Инициативата е част от благотворителния проект „Le Regine del Divin Codino“, чиито мотори са двукратния световен рали шампион Мики Биазион, Lancia и различни институции. Освен яката Lancia Delta Integrale Evoluzione на Баджо -  ще има още няколко важни спортни сувенири. Една от тях е подписана фланелка на Роберто, каска на Валентино Роси, състезателна тениска на Шарл Льоклер, карбоново огледало за състезание Lancia Abarth, подписано от Мики Биазион, и много други ценни предмети.

Всички сувенири са придружени от сертификат за автентичност. Постъпленията от търга, след приспадане на разходите, ще бъдат изцяло дарени за благотворителни проекти, включително и на фондацията на Хавиер Занети, легендарният играч на Интер.    

fallback
fallback
Последни